Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Актуальний дзвінок від закарпатського «заправщика»

26 березня 2015 р., 13:47

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області інформує

Телефонний дзвінок. Я, підприємець з Ужгорода, в мене питання: Як можна визначити та документально підтвердити, що я реалізую підакцизні товари безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого, некомерційного використання?

Головне управління ДФС у Закарпатській області:«При відпуску нафтопродуктів через мережу АЗС провадиться операція з продажу пального кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання, що є об’єктом оподаткування акцизним податком з роздрібних продажів відповідно до п. п. 213.1.9 п. 213.1 статті 213 Податкового кодексу України, здійснення якої документально підтверджується як для розрахункової операції (оформлення відповідного розрахункового документу).

Роздрібна торгівля – це вид економічної діяльності в сфері товарообігу, що охоплює купівлю-продаж товарів кінцевому споживачеві та надавання йому торговельних послуг.

Відповідно до правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами, такий продаж здійснюється через мережу АЗС, що призначені для відпуску кінцевим споживачам нафтопродуктів.

Згідно із Законом України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» розрахункова операція – це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки – оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp