Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські рятувальники знову працювали з вибухівками (ФОТО)

26 березня 2015 р., 15:45

Небезпечні знахідки знову завдали роботи фахівцям.

25 березня фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучили та знешкодили 6 вибухонебезпечних предметів, виявлених напередодні на території області.

 

Так, 24 березня у смт Воловець діти під час прогулянки лісом виявили у потічку металічний предмет, схожий на вибухонебезпечний. Попри неодноразові застереження, діти порушили правила безпеки й забрали знахідку додому. Їхні батьки, усвідомивши небезпеку, перенесли вибухівку якомога далі від будинку й поінформували про подію відповідні служби. Згодом піротехніки ідентифікували знайдений предмет як мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни.

Того ж дня вибухонебезпечний предмет знайшли у с. Дерцен Мукачівського району. Під час проведення земляних робіт на власному полі місцевий мешканець натрапив на артилерійський снаряд й одразу ж подзвонив до оперативно-рятувальної служби. Коли його односельчани побачили групу піротехніків, то повідомили про місцезнаходження інших ВНП. Відтак загалом рятувальники знищили 5 артилерійських снарядів калібрами 45 мм, 57 мм і 85 мм.

З огляду на те, що останнім часом почастішали випадки знаходження вибухонебезпечних предметів, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян із закликом бути обережними при проведенні земляних робіт або прогулянці в лісі, адже будь-якої миті людина може натрапити на відголоски війни. Якщо це сталося, не слід чіпати підозрілий металічний предмет і переміщувати його в інше місце. Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, міліцію або зателефонувати до служби порятунку за номером 101.

У ДСНС України у Закарпатській області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp