Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті зарплата заборгованість становить понад три з половиною мільйони гривень (ФОТО)

26 березня 2015 р., 17:46

Про це йшлося на сьогоднішній сьогоднішній селекторній нараді

Сьогодні, 26 березня, під головуванням директора департаменту соціального захисту населення ОДА Віктора Мацоли відбулася селекторна нарада з райдержадміністраціями та міськвиконкомами з питань погашення заборгованості із виплати зарплати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу.

 

Як поінформував Віктор Мацола, заборгованість із виплати заробітної плати в області станом на 1 лютого становила 3577,5 тис грн., що становить 0,2 відсотка до загального боргу по Україні.

За даними РДА та міськвиконкомів станом на 23 березня 2015 року заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах, організаціях, установах області становила 4515,6 тис. грн. Ця сума у порівнянні з 1 січня 2015 року збільшилася на 453,3 тис. грн., або 11,2 відсотка.

Також під час селектору зазначалося, що протягом місяця виникла нова заборгованість на підприємствах: у редакції газети «Ужгород» у сумі 14,6 тис. грн., Державного обласного КП «Міжнародний аеропорт Ужгород» - 108,8 тис. грн.

Повністю відсутня заборгованість із виплати заробітної плати у містах Чоп та Берегово, а також Виноградівському, Воловецькому, Іршавському, Міжгірському, Свалявському та Хустському районах.

Про стан погашення заборгованості до Пенсійного фонду розповів перший заступник начальника ГУ ПФ в Закарпатській області Віктор Олефір. За його словами, станом на 1 березня загальна заборгованість по страхових внесках та по відшкодуванню пільгових пенсій становить 51,1 млн.грн., що на 1,1 млн.грн. більше, ніж на початку року. Найбільше зростання спостерігається в Тячівському районі - на 0,4 млн.грн., а також в м.Ужгород - на 0,2 млн.грн.

Незначні суми боргу по страхових внесках значаться за бюджетними установами. Цей борг по області складає 49,9 тис.грн.

Значною залишається заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій і станом на 1 березня становить 32,2 млн.грн. Порівняно з початком року ця сума зросла на 1,2 млн.грн. Найбільші суми невідшкодованих пенсій до Фонду залишаються за підприємствами Тячівського - 14,8 млн.грн., Берегівського - 4,4 млн.грн., м.Мукачево та Мукачівського району - 2,4 млн.грн., В.Березнянського - 2,0 млн.грн., м.Ужгорода та Рахівського району – по 1,9 млн.грн., Виноградівського - 1,7 млн.грн.

Серед найбільших боржників по сплаті пільгових пенсій ДП Солотвинський солерудник – 13 677,3 тис.грн., ТОВ "Закарпатполіметали"- 4065,4 тис.грн., ВАТ Закарпатський арматурний завод – 1573,0 тис.грн., ПАТ " АФ Яворник" - 1441,6 тис.грн. та ТДВ Верстатозавод – 421,7 тис.грн.

Насамкінець селекторної наради Віктор Мацола доручив головам РДА та міськвиконкомів до 1 квітня подати інформацію про причини виникнення нового боргу на підприємствах області в департамент соціального захисту населення ОДА. А також до 30 квітня вжити заходів щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, які виникли протягом місяця на підприємствах області.

Прес-служба Закарпатської ОДА



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp