Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатців від надзвичайних ситуацій захищатиме «Планетур» та «Аплакітор» за півмільйона євро

4 квітня 2014 р., 10:58

Про будівництво цих об’єктів було домовлено на Міжнародна конференція проекту "Huskroua".

У четвер, 3 квітня, в Ужгороді розпочалася Міжнародна конференція проекту «Huskroua: транскордонне співробітництво по захисту від надзвичайних ситуацій – транскордонна «Система для передбачення надзвичайних природних явищ на ґрунті супутникових технологій в Угорщині, Словаччині, Румунії та Україні», що спрямована на покращення та поглиблення співробітництва по захисту від надзвичайних ситуацій, між країнами-партнерами. 



Під час засідання учасники конференції обговорили питання співробітництва у передбаченні проблем клімату, атмосфери Землі та встановлення системи захисту, що дозволить, в свою чергу, передбачити та попередити виникнення надзвичайних природних явищ (повеней, селевих потоків, зсувів, лавин у горах) та знизить ризик втрат населення, а також підвищить рівень захисту навколишнього середовища на території дій проекту. 

Так, на базі Ужгородського університету планують побудувати дві установки для попередження надзвичайних ситуацій - «Планетур» та «Аплакітор». Будівництво розраховане на три етапи: перший коштує 350 тисяч євро, інші два по 75 тисяч євро. Загальна вартість проекту – 502 тисячі євро. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp