Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ФОТОФАКТ: У каналі Верке знайшли черепах

27 березня 2015 р., 13:46

Троє рептилій поховались від камери

Користувач Milky Way у соціальній мережі Фейсбук зробив світлини одної особини. Однак в той же час він відзначає, що поруч були ще три черепашки, але вони пірнули під воду. З метою безпеки рептилій, фотограф точного місця їх існування не називає.

Деякі коментатори під фото зазначають, що тваринки могли втекти з чийогось тераріуму. Зафіксована на світлині черепаха схожа на вид прісноводної європейської болотної черепахи. Є єдиним представником ряду черепахових у фауні України. Ареал виду охоплює Південну та Центральну Європу, Передню Азію та північно-західну частину Африки. Зустрічається в Україні у річках басейну Чорного моря та у Криму. Зустрічається у лісових, лісостепових та степових районах, де заселяє болота, плавні, озера, ставки, річні заводі з мулистим дном.

{g}

У статті Вікіпедії йдеться, що у середні віки м'ясо болотної черепахи використовувалось у Європі у їжу, особливо під час релігійного посту, оскільки вважалось як і м'ясо риби пісним. Зараз черепахи є популярним об’єктом для розведення у тераріумах. Приносить користь, знищуючи личинок комарів та хвору рибу. Болотначерепаха — санітар водойми. При всій своїй спритності у воді їй вдається спіймати лише хвору або поранену рибу, що в цілому сприяє покращенню популяції риби.


Степан 21.05.2015 23:08 IP: 170.226.107.46
смешно очень про что пишут но есть шанс что ети черепахи з делают чистку к Верке

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp