Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Аташе Посольства Франції в Україні завітала в УжНУ (ФОТО)

28 березня 2015 р., 14:40

Зустріч відбулася у четвер, 26 березня.

Аташе з питань співробітництва у галузі французької мови Посольства Франції в Україні Віржіні Вільшанж приїхала на Закарпаття у рамках проведення в Ужгороді всеукраїнської олімпіади з французької мови. 26 березня пані Вільшанж разом з методистом-викладачем французької мови Маріон Сюссе завітали до УжНУ, де поспілкувалися з викладачами і студентами кафедри французької мови і зарубіжної літератури.

 

Представниця Посольства Франції в Україні зізналася, що досить давно хотіла навідатися до університету, тому дякувала за теплий прийом і понад дві години спілкувалася з викладачами та студентами у приміщенні наукової бібліотеки УжНУ.

Під час зустрічі йшлося про можливості, які надає посольство для викладачів, вчителів і студентів, різні типи програм, конкурсів. Студенти розпитували про можливості навчання, працевлаштування у Франції.

Віржіні Вільшанж наголошувала на тому, щоб молодь не пропускала можливостей навчання за кордоном. Безперечно, щоб жити, працювати і навчатися у Франції, потрібно добре володіти мовою: перевага надається тим, хто має спеціальний диплом DELF-DALF, який засвідчує відповідні знання.

Також аташе розповіла про Міжнародну організацію франкофонії, яка об’єднує країни, що послуговуються французькою мовою чи зацікавлені у тому, аби французька мова розвивалася. Сьогодні організація налічує понад 80 членів. Україна входить до неї як член-спостерігач. Французька у світі вважається другою міжнародною мовою (після англійської), є офіційною чи адміністративною у кількох десятках країнах світу на всіх континентах. На Закарпатті вищу освіту з цієї мови забезпечує кафедра французької мови і зарубіжної літератури УжНУ. Чимало випускників кафедри після закінчення вишу виїхали до Франції й здобули там ще одну вищу освіту, навчаючись у французьких університетах.

Декан факультету іноземних мов, кандидат філологічних наук, доцент Михайло Рошко зазначив, що приїзд Віржіні Вільшанж є стимулом до того, щоб підняти рівень французької мови на Закарпатті.

Під час зустрічі з аташе доцент Степан Бобинець, завідувач кафедри французької мови і зарубіжної літератури, озвучив прохання кафедри надати стажера з французької мови для вдосконалення розмовного рівня оволодіння мовою. «Хороші справи розпочинаються з весни. Я сподіваюся, що з приїздом Віржіні ми налагодимо співпрацю з посольством», – зазначив Степан Степанович.

Кафедра французької мови і зарубіжної літератури залучає до процесу навчання носіїв мови. Так, протягом кількох навчальних семестрів французькі «Викладачі без кордонів» працювали зі студентами французького відділення.

Також варто зазначити, що переклад текстів відомого французького письменника Шарля Бодлера зробив випускник УжНУ Іван Петровцій. Цього року переклади будуть видані у видавництві «Фоліо». А декан факультету Михайло Рошко є першим письменником Закарпаття, твір якого переклали французькою мовою і видали у Франції.

Наталія Каралкіна, Медіацентр УжНУ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp