Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

І мед не продали, і гроші відібрали (ФОТО)

28 березня 2015 р., 20:25

Ось так ошукали крайдійки стареньку закарпатку.

В селі Тур‛я-Бистра на Перечинщині дві молодиці пограбували стареньку бабусю, інваліда першої групи. За короткий час усусідньому селі їх затримали Перечинські правоохоронці.

Близько обіду в Перечинський райвідділ міліції зателефонувала жінка таповідомила чергового про те, що невідомі особи жіночої статті під приводом продажу меду зайшли в будинок її старенької сусідки та силоміць відібрали у неї гроші. Також заявниця вказала, що дані особи їздили по селу на білих Жигулях.

За вказівкою чергового на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Також в цей час неподалік місця скоєння злочину знаходився наряд патрульної служби, який також був проінформований черговою частиною про скоєння тяжкого злочину. Патрульний автомобіль їхав в напрямку вказаної адреси, коли на зустріч їм виїхав білий Жигуль. Міліціонери зупинили та затримали автомобіль, адже мали інформацію про те, що саме в такій автівці можуть рухатися зловмисники. В Жигулях знаходилися дві особи жіночої статі, за кермом - чоловік. Інспектори групи патрульної службим МашкаринецьВасиль та Куклишин Руслан попросили у водія та пасажирів пред’явити документи. Жінки документів біля себе не мали, поводилися агрессивно,виражалися в бік працівників міліції нецензурною лайкою.

Про факт затримання автомобіля міліціонери одразу повідомили керівництворайвідділу та оперативного чергового. До приїзду слідчо-операитвної групиіспектори пильнували даний автомобіль та його пасажирів, які постійнонамагалися кудись відійти. Як пізніше зрозуміли мілціонери, ті намагалисявикинути пограбовані гроші. Затриманих доставили в Перечинськийрайвідділ міліції. В ході проведення слідчих дій при зловмисницях було виявлено гаманець з коштами понад 800 гривень. Окрім того, у підозрюваних вилучені 19 сувенірних купюр з надписом 500 гривень.

Як згодом з’ясували правоохоронці, дві немісцеві молодиці того дня продавали у селі Тур‛я-Бистра мед. 

Пропонували солодкий продукт за зниженими цінами переважно особам похилого віку. Саме під цим приводом вони, очевидно, з’ясовували, де проживають старі та безпомічні люди. Адже у таких легше виманити, а, при необхідності, і силоміць забрати гроші та інші коштовні речі. Проходячись селом, вони підійшли до будинку, що припав їм до ока, та почали гукати власника. Оскільки ніхто не відповідав, самі відчинили вхідні двері. На ліжку лежала тільки старенька бабуся, яка за станом свого здоров’я не могла підвестися з ліжка. 

Скориставшись безпорадністю старенької і тим, що більше нікого в хаті не було, зловмисниці, відштовхнувши бабусю, почали обшукувати ліжко, на якому та лежала. Знайшли гаманець з коштами та забрали його. Після чого поспіхом залишили будинок.

Слідчий Перечинського райвідділу міліції оголосив жінкам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Громадянки поміщені в ізолятортимчасового тримання для з‛ясування усіх обставин справи та причетність довчинення інших кримінальних правопорушень на території Перечинського таВеликоберезнянського районів та області.

В черговий раз керівництво Перечинського районного відділу внутрішніхсправ звертає увагу населення на необхідність посилити увагу до безпекиособистого майна. Звісно, аби захистити свою домівку від пограбування,найкращий і найефективніший варіант - надійні замки чи додаткові двері. Вбагатоповерхових квартирах на першому чи останньому поверхах не зайвимибудуть ґрати на вікнах, - зауважує начальник міліції громадської безпекиПеречинського райвідділу Євген Мельников. Ніколи не розповідайте сусідампро те, на який час полишаєте помешкання, адже Ваш дім – ваша фортеця.


Також звертаємося до громадян з проханням бути пильними, не довіряти непроханим гостям, перевіряти їх документи. Якщо ж Ви потрапили в подібну ситуацію, але не звернулися з певних причин у міліцію, терміново телефонуйте на номер 102 або 0245-2-13-03.

Мирослава Пекар,Перечинський РВ УМВС


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp