Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські депутати "просиділи" 14 мільйонів та назбирали заборгованість перед "Водоканалом"

4 квітня 2014 р., 12:34

У середу, 2 квітня, виконком Ужгородської міської ради з-поміж інших ухвалив проект рішення про затвердження заходів, спрямованих на виконання бюджету в м. Ужгороді.

Бюджет Ужгорода зменшиться на 14 мільйонів

Згідно з останніми розрахунками Мінфіну, бюджет міста буде скорочено на понад 14 млн. грн., тому будуть скорочені бюджетні видатки, вестимуть щомісячний моніторинг фінансового стану комунальних підприємств, орендної плати, зарплати з метою наповнення бюджету.

У рамках економного та раціонального використання коштів бюджету передбачається обмеження використання коштів загального фонду за незахищеними статтями, видатків на утримання бюджетних установ та виконання місцевих програм. Як значиться у проекті рішення, буде проведено аналіз вартості продуктів харчування, які закуповуються бюджетними установами, та забезпечення їх закупівлі за цінами, що не перевищують середньостатистичні, які склалися на території відповідного району або міста, меблів, побутової техніки, мобільних засобів зв’язку та проведення ремонту кабінетів для адміністративного та управлінського персоналу тощо.

За інформацією фінуправління, наразі критичною є ситуація з грошовою оцінкою землі, що гальмує наповнення міського бюджету. На сьогодні ж із кожної угоди оренди місто втрачає до 40 відсотків вартості.

Цілодобового постачання не буде

Про цілодобове постачання, яке обіцяла попередня влада ужгородцям, можна хіба що мріяти. Зокрема, цього неможливо досягти через очисні споруди, що працюють на межі потужностей, відсутність фінансування як із міського, так і з обласного бюджетів. Тож, скажімо, ситуація з водопостачанням у «новому» мікрорайоні, де 25 висоток отримують водопостачання з 6.00 до 23.00, у місті є ще не найгіршою, адже значна частина ужгородців отримують воду за графіком, погодинно.

Як з’ясувалося, до значних боргів Водоканалу прямо причетні окремі депутати Ужгородської міської ради, які просто ігнорують сплату послуг за водопостачання і водовідведення. Тому представник Водоканалу порадив декому з депутатів оприлюднити свої довідки про борги за воду.

Під час засідання виконкому було ухвалене рішення надати ужгородському Водоканалу 2,6 млн. грн. Згідно з проектом рішення, фінансове управління міської ради зобов’язане «передбачити бюджетні асигнування у 2014 році на поповнення статутних коштів комунальному підприємству «Водоканал м. Ужгорода» в розмірі 2 646 000,00 грн. для реалізації Програми фінансової підтримки комунальних підприємств м. Ужгорода на 2013—2015 роки». На сьогодні Водоканал має «податкову» заборгованість, на погашення якої ці кошти і будуть спрямовані.

Реклама біля пішохідного мосту надалі поза законом

Виконавчий комітет також ухвалив рішення «Про необхідність перевірки стану дотримання вимог розміщення зовнішньої реклами».

Як значиться в супровідній записці до проекту рішення, 27 березня до Ужгородської міської ради звернувся член виконавчого комітету Ужгородської міської ради Я. Козич із запитом про необхідність перевірки стану дотримання вимог розміщення зовнішньої реклами у зв’язку з системним порушенням вимог маркування рекламних засобів, унаслідок чого неможливо з’ясувати законність їх встановлення та використання місць їх розміщення.

Виконком зобов’язав відділ муніципальної міліції та правопорядку разом із Департаментом міського господарства провести перевірку рекламних засобів, розміщених на території м. Ужгорода. В разі виявлення самовільно встановлених об’єктів зовнішньої реклами їх демонтують за кошти комунальних служб. Інформацію про результати перевірки й ужиті заходи чекатимуть до 25 квітня.

Члени виконкому ухвалили рішення анулювати дозволи на розміщення реклами поблизу пішохідного мосту, тож надалі розміщена тут реклама вважатиметься «поза законом».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp