Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські гірськолижники закривають сезон (ФОТО)

29 березня 2015 р., 14:40

Весна вже оселяється і горах.

Весна вже проявляється і в горах. Але це не завадило 17—18 березня на гірськолижній базі «Красія» в селі Кострино на Великоберезнянщині провести чемпіонат України з гірськолижного спорту – у слаломі-гіганті та слаломі.

Відрадно, що закарпатці в загальнокомандному заліку заслужено посіли першу сходинку. В особистих змаганнях серед чоловіків гостра конкуренція проходила між досвідченим Ростиславом Фещуком зі столиці та нашим Іваном Ковбаснюком. У слаломі-гіганті киянин став лідером змагань, другий та третій час показали відповідно закарпатці Василь Теличук та Іван Ковбаснюк .

Та вже наступного дня в змаганні зі слалому золото виборов наш І.Ковбаснюк, Р.Фещук – другий, бронзову нагороду завоював В.Теличук.«Був упевнений у перемозі, хоча сподівався завершити спуск із кращим часом, – зазначив закарпатський чемпіон. – Цей сезон вийшов доволі насиченим – виступав на чемпіонаті світу в США. В слаломі став 37-м серед сотні учасників, причому в першій спробі до фінішу дісталися лише 57 з них. У міжсезоння за традицією поїдемо в Австрію — тренуватимемося на альпійському високогір’ї, а вже вдома будуть заняття з загальнофізичної підготовки».Успіх Івана Ковбаснюка — це заслуга і його тренера, досвідченого Ігоря Скрябіна, який охоче прокоментував «НЗ» здобуток свого підопічного: «Змагання, незважаючи на весняне сонце, були організовані відмінно. Снігове покриття витримало від початку й до кінця чемпіонату, так що всі учасники боролися в рівних умовах. Тож природні умови – весняне сонце, тверде снігове покриття нагадали чимось проведення етапів кубка світу і гадаю, що всі спортсмени, незважаючи на результат, отримали лише позитивні емоції від участі. Щодо успіху Івана Ковбаснюка, то його перемога в слаломі – третя поспіль у чемпіонатах країни».Загалом у змаганнях чоловіків взяли участь 38 спортсменів, а серед дівчат – 14. 

Серед гірськолижниць у обох дисциплінах поза конкуренцією була учасниця останньої зимової Олімпіади в Сочі Богдана Мацьоцька, ще два призові місця між собою розділили львів’янка Ольга Книш та киянка Тетяна Тікун. У той же час радує й те, що після тривалого лікування та реабілітації на гірськолижні траси повернулася член закарпатської команди Анастасія Горбунова, яка стала 4-ю в слаломі-гіганті та 6-ю – в слаломі. «Зараз поступово набираю форму, завершую процес реабілітації, думаю, що мої результати після півторарічної перерви — хороші. Вже з травня планую виїхати в французькі Альпи й продовжити тренувальний процес, адже хочу потрапити на наступну Олімпіаду в Південній Кореї», – поділилася Анастасія.Не приховує задоволення від успіху своїх підопічних тренер збірної Закарпаття Маріанна Фріндт: 

«Наші хлопці добре виступили в обох дисциплінах. До закарпатських призерів Івана Ковбаснюка та ВасиляТеличука підтягуються й молодші – Левко Цібеленко став 5-м, Ігор Гам — 6-те місце, в десятці також і Крістіан Мінай. Мене турбує більше інше – після завершення змагань чемпіонату та Кубку України плани на міжсезоння в нас поки що досить невизначені, бо все впирається в фінансування. Всі витрати на підготовку лягають на кишеню самих спортсменів, хоча я готова навіть за власний кошт їхати разом зі спортсменами й готувати їх до нового сезону».На «Красії» в ці дні (19—21 березня) проходить юнацький та юніорський чемпіонати та Кубок України.

На фото: На п’єдесталі (зліва–направо): Василь ТЕЛИЧУК, Іван КОВБАСНЮК, Ростислав ФЕЩУК та поруч голова обласної федерації лижних видів спорту Василь ГІСЕМ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp