Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Маріупольцям рядять судитися з державою

29 березня 2015 р., 21:05

Через зруйновані війною домівки.

Жителям Маріуполя порадили судитися з державою через зруйновані будинки мікрорайону "Східний".Міська влада хоче винести на розгляд депутатів питання про проведення експертизи для 9 приватних будинків в МКР "Східний", які були повністю зруйновані в результаті прямого попадання снарядів 24 січня 2015.

Про це повідомив глава Орджонікідзевської райадміністрації Володимир Степанов, пише видання 0629.

Всього в ході теракту снаряди потрапили в 13 житлових будинків. При цьому, як стало відомо, господарі 4 будинків (два будинки на два господаря - ред.) просять у міста купити квартири, а ось більша частина господарів - 9 сімей - все ж сподівається, що їхні будинки будуть відновлені.

"Ми будемо звертатися до сесії, депутатів, щоб були виділені кошти на проведення експертизи ліцензованою організацією. Коли вона буде проведена, в рамках кримінальної справи, яку було відкрито СБУ 24 січня 2015, ми будемо мати інформацію, скільки коштів піде на відновлення будинків", - зазначив Степанов.

Глава району підкреслив, що за попередніми підрахунками на це піде до 15 мільйонів гривень. Місту таку суму виділити не під силу, тому планують домагатися від уряду.

Крім того, жителям зруйнованих будинків в Орджонікідзевській райадміністрації пропонують створити прецедент і спробувати судитися з державою. У той же час, як поділилася з 0629 сім'я Мазур, поки до таких дій вони не готові.

Раніше всі роботи з відновлення оцінили в 105 мільйонів гривень. 10 вже було виділено на компенсацію сім'ям загиблих. 4 мільйони піде на відновлення багатоповерхових будинків.

Вранці 24 січня Маріуполь обстріляли, зокрема Лівий берег міста, а також мікрорайон "Східний", імовірно з "Градів". Загинуло 30 осіб, серед яких двоє дітей.

Прокуратура кваліфікувала обстріл Маріуполя як теракт.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов поклав на президента Росії Володимира Путіна відповідальність за загибель мирних жителів при обстрілі Маріуполя.

Президент Петро Порошенко вважає обстріл житлових кварталів Маріуполя проросійськими бойовиками злочином проти людства.

В "Міністерстві оборони" ДНР заявили про свою непричетність до обстрілу Маріуполя. Глава ДНР Олександр Захарченко запевнив, що віддав наказ пригнічувати позиції українських військ на схід Маріуполя, однак саме місто штурмувати не планується.

Тим часом, згідно з даними звіту ОБСЄ, обстріл Маріуполя вівся з території, підконтрольній ДНР.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp