Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В обласному центрі будуть і ковзанка, і поле для футболістів - Василь Губаль

31 березня 2015 р., 18:05

Нарада присвячена спортивним суперечкам відбулася в ОДА.

З ініціативи голови Закарпатської ОДА в Ужгороді відновлюватимуть та облаштовуватимуть спортивні майданчики.

Майданчики для занять ігровими видами спорту, а саме їх приналежність і перспективи – це було темою наради в Закарпатській ОДА, котру ініціював керівник області Василь Губаль.

 

Нагадаємо, у п’ятницю, 27 березня, за участі голови ОДА Василя Губаля відбулася робоча зустріч представників управління сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, спортивних федерацій та міської влади з метою вивчити стан справ з відкритими майданчиками. Передовсім ішлося про ігрові командні види. Керівник краю виступив у ролі "арбітра" між федераціями футболу і хокею, які не могли дійти спільної мови через поле на стадіоні "Авангард". (Як відомо, його виділили хокеїстам під Льодовий палац, але проти виступив клуб "Говерла", який нарікав на знищенні футбольного майданчика).

У керівника області ж позиція чітка: всі види повинні мати можливості для розвитку. Відтак Василь Губаль зазначив: "Отже, щодо "Авангарду" - пропоную обом федераціям існувати разом на стадіоні і не клопотати про скасування рішення, яким віддано майданчик хокеїстам під льодове поле. Нехай там буде ковзанка. Але будуть і можливості для футболу. Домовляємося так: рятувальники, які зараз тренуються на дальньому полі "Авангарду", покидають цю територію до першого травня. І поле працюватиме для футболістів - там є перспективи облаштування майданчику зі штучним покриттям. Ми розуміємо, що про будівництво Льодового палацу коштом держави вже не йдеться, але нехай буде і відкрита ковзанка, щоби могли тренуватися юні хокеїсти й діяли команди, тим паче що цей вид в останні роки дістав імпульс і має зацікавлених".

Голова ОДА наголосив: "Я бачу, що насправді нема підстав конфліктувати й можна порозумітися. Не маю ні для кого преференцій, хочу, щоби розвивалися різні види, а стадіон був наповнений спортсменами – в першу чергу дітьми". Василь Губаль звернувся до хокеїстів з проханням подбати, щоби для занять на ковзанці був не лише комерційний, а й соціальний пакет - для дітей, котрі мали б можливість відвідувати лід безкоштовно. Також голова ОДА ствердив готовність сприяти в пошуку підтримки для облаштування майданчиків для волейболу (вони на "Авангарді" в занедбаному стані). А ще дав конкретні вказівки стосовно інших спортивних полів, акцентувавши: "Нам треба по-хазяйськи розпорядитися ресурсом, а не думати - кому яку ділянку відхопити. Спорт повинен мати перспективи для розвитку, а діти – можливість для тренувань і просто проведення дозвілля на спортивних майданчиках".

Отже, за дорученнями керівника краю до першого травня має бути завершено оформлення як спортивного об’єкту і розпочатий процес відновлення поля біля ПТУ №19 (у районі вул. Лавріщева) - з тим, аби віддати його "під юрисдикцію" обласної федерації футболу. "Вважаю, що обласна федерація футболу має базуватися в обласному центрі та мати свою команду і можливість для розвитку", - зазначив керівник краю, - "Разом з цим місця для занять, відкриті майданчики, повинні мати не лише спортсмени, а й ужгородські діти, щоби побігати, поганяти м’яча…".

Також доручено почати роботи з облаштування території, підходящої для тренувального майданчика, близь існуючого поля на стадіоні "Спартак" за наявним проектом. До УжНУ ж звернулися з проханням облаштовувати поле спорткомплексу "Буревісник" у ширших межах (включивши ще не освоєну територію), зокрема, і для занять регбі та іншими видами.

Ще за наслідками робочої наради запропоновано спортивним функціонерам, управлінню сім'ї, молоді та спорту, управлінню освіти і науки і міській владі розглянути можливість облаштування як території зі спортивними майданчиками вільного (і захаращеного) місця неподалік тенісних кортів поблизу "Юності".

До слова, головою ОДА Василем Губалем та головою обради Володимиром Чубірком запропоновано Школі олімпійського резерву та управлінню сім'ї, молоді та спорту розробити механізм прозорого відбору дітей до "футбольної" спортивної школи в обласному центрі – аби змогу навчатися мали юнаки незалежно від майнового стану родин, а з огляду на їх хист і потенціал.

З-поміж іншого, керівник області висловив прохання до міської влади Ужгорода: він підтримує керівництво ФК "Говерла" в тому, що треба оформити земельні взаємини зі стадіоном і закріпити землю за спортивним об’єктом, щоби ніхто в подальшому на неї не зазіхав. Загалом у підсумку наради олова ОДА доручив освітянам облікувати не лише майданчики, а й спортивні зали – з тим, аби подбати, щоби вони використовувалися ефективно і активно, й аби як представники федерацій, так і діти та юнь мали змогу для занять і тренувань.

Василь Губаль дав вказівку земельним службам тримати у цьому питанні контакт з міською владою і активізувати оформлення згаданих об’єктів як спортивних споруд - щоби більше не було можливостей для їх перерозподілу та зміни призначення. Про те саме йдеться і в районах – слід закріпити поля офіційно як спортивні об’єкти. "Очікую побачити якісні зміни щодо спортивних полів Ужгорода вже цієї весни. Доручення надано, триматимемо на контролі. А далі рухаємося в районах і спортивних школах на місцях. Закликаю всіх, від кого залежить результат, об'єднатися для розвитку спорту. Весь час, який мені відведено на цій посаді, я хочу приділити для того, щоби зробити користь для краян, і в першу чергу для дітей - аби вони не втрачали шанси на розвиток, у тому числі і для занять фізкультурою і спортом", - сказав Василь Губаль.

Прес-служба Закарпатської ОДА



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp