Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Невдовзі виноградівські військовослужбовці знову вирушать на східні кордони України

1 квітня 2015 р., 15:13

Тож волонтери, яких у Виноградові нарахувалось 16, шукають допомогу де тільки можна і не можна

Виноградівський центр допомоги українським військовим знаходиться у невеликому приміщення по вул. Шевченка 36. Тут і відбулася наша зустріч з координатором волонтерства на Виноградівщині Михайлом Романом.

За фахом інженер-землевпорядник, а в житті звичайний громадянин з хорошим серцем – такою постала переді мною ця людина.

Михайло Михайлович люб'язно погодився розповісти про початок волонтерства. Виявляється, центр допомоги відкрився не відразу. Михайло Роман періодично готував посилки спочатку для своїх знайомих та друзів, які були мобілізовані та відправлені на схід, а згодом ця діяльність почала набирати обертів і перетворилась на розширену організацію з допомоги людям, що були залучені до воєнних дій.

«Зараз центр налічує 16 волонтерів. У результаті проведення акцій, ярмарок, флешмобів вдається залучити найширшу допомогу з боку виноградівців, – розповідає Михайло Михайлович, – люди приносять все, що тільки може згодитися: харчі, одяг, медикаменти, фінансову допомогу, яка, в свою чергу, йде на придбання берців, тепловізорів, біноклів, пристроїв нічного бачення, військових камуфляжів… На видному місці викладені всі журнали, де ведуться звіти всіх товарів та коштів, які приносять люди. В соцмережах також є спільноти, де кожен може прослідкувати за фінансовими внесками благодійників, їх використанням».

Небайдужі виноградівці самотужки шукають шляхи для покращення умов прожитку на сході. Зокрема Заріцький Віктор Іванович розробив та виготовив спеціальні прилади для швидкого та зручного приготування їжі в польових умовах.

Не пройшла осторонь і допомога молоді Виноградівщини, яка активно організовує благодійні акції, ярмарки, виставки. Мені пощастило поспілкуватись з юним волонтером Іванною Керестешій. Дівчина та її однодумці Андрій Гепенко, Олександр Ковалевський та Михайло Талабіра провели благодійний Ярмарок.

«Ми продавали магніти, прапорці, брелки та значки, на яких були вибиті різні логотипи, що пов'язані із зоною АТО, – розповідає Іванна, – також поряд стояла скриня добровільних пожертвувань. Зібралася чимала сума, яка була безпосередньо відправлена на потреби учасників АТО. Все це відбувалося у міському пасажі, навпроти швейної фабрики "ГРОНО". Поки що це була єдина акція підтримки з мого боку саме в нашому місті. Та дуже сподіваюсь, що наступну акцію, все-таки, вдасться провести 17 травня у рамках загальноміського флешмобу».

Невдовзі виноградівські військовослужбовці знову вирушать на східні кордони України. Тож волонтери закликають всіх небайдужих зібрати земляків у далеку дорогу. Особливо потребують воїни міцного взуття, предметів особистої гігієни, медикаментів.

Тетяна Москаль


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp