Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відкрили унікальну виставку писанок (ФОТО)

1 квітня 2015 р., 18:14

Деякі з них хочеться з’їсти

1 квітня в Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту урочисто відкрили передвеликодню виставку "Світ писанки". 

На експозиції представлено більше сотні писанок, виконаних у найрізноманітніших жанрах та техніках: від традиційних народних до сучасних авторських виробів. 

Помітну добірку для виставки надав мистецтвознавець Роман Пилип це традиційні закарпатські писанки, реконструйовані за зразком пасхальних атрибутів 2030-их років, зокрема, описаних в альбомі Сергія Маковського "Народное искусство Подкарпатской Руси" (м. Прага, 1925 р.). Цінну колекцію гуцульських писанок, традиційних для Закарпаття, Чернівеччини та Івано Франківщини представив ужгородець Віктор Мигович, оригінальну добірку автентичних мальованок надала майстриня з Хустщини Терезія Якоб.

{g}

Усього в експозиції взяли участь 30 закарпатських майстрів. Серед них і відомий ужгородський шоколатьє Валентин Штефаньо. На свою писанку кондитер витратив 27 кілограмів шоколаду, 2 дні роботи та чимало натхнення, зате результат того вартував: писанка, оповита ароматом шоколаду та французьким шармом посіла достойне місце на виставці. 

Познайомитись із розмаїтим доробком закарпатських писанкарів можна впродовж місяця. 
Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp