Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські народні майстрині навчали писанкарству дітей у Словаччині (ФОТО)

1 квітня 2015 р., 19:29

Великодні яйця прикрашали традиційною технікою розпису (воскування), мальованки (петриківський розпис), а також сучасними методами оздоблення (аплікація бісером та нитками)

31 березня 2015 року у приміщенні Центру української культури у місті Пряшів (Словаччина) до Великодніх свят для дітей українців Словаччини проведено майстер-клас із писанкарства, ініціатором та організатором якого виступив Обласний організаційно-методичний центр культури.

Його учасниками були учні Об’єднаної школи та гімназії імені Тараса Шевченка з українською мовою навчання міста Пряшів. Навчання мистецтву прикрашання Великодньої писанки як символу та оберегу проводилось у групах під керівництвом досвідчених та молодих народних майстринь із Закарпаття – заслуженого майстра народної творчості України Наталії Стегури, Марії Купарь, Ольги Дурди, Юлії Шкріби та Терезії Варги.

{g}

Під час майстер-класу учні ознайомитися з традиційними орнаментами написання писанок, виготовили власні роботи, самостійно підбираючи кольорову гаму. Для відтворення було представлено зразки, створені як за народною традицією, так і авторські.

Культурно-мистецька акція відбулася за сприяння Союзу русинів-українців Словацької Республіки (голова Центральної ради Петро Сокол), мала естетичне і пізнавальне значення, сприяла розвитку інтересів і здібностей дітей, збереженню, популяризації народних звичаїв та мистецтва українського народу.
Зі вступним словом виступили директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук та заступник голови Центральної ради Союзу русинів-українців Словацької Республіки Павло Боґдан.



Обласний організаційно-методичноий центру культури

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp