Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Родинами загиблих в зоні АТО закарпатських угорських військових передали неоголошену суму коштів

1 квітня 2015 р., 20:04

Угорці всебічно підтримують своїх закарпатських сусідів і розуміють тягар війни на сході країни

28 березня в м. Берегово у залі будинку культури відбулися XXVІ Загальні збори Товариства угорської культури Закарпаття /ТУКЗ-КМКС/.

Головував на заході голова Товариства угорської культури Закарпаття Василь Брензович, а також представники КМКС різного рівня та їх заступники.

У зустрічі також взяли участь почесні гості – державний секретар Міністерства закордонних справ Угорщини Жолт Неймет, депутат Європарламенту Андрея Бочкор, Посол Угорщини в Україні Ерне Кешкень, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі, консул Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі, представник Європарламенту Ласло Тейкеш, міський голова Ніредьгази (Угорщина) Ференц Ковач, представник Угорського парламенту Дьозо Віннаї, керівник відділу національної політики з питань Закарпаття Державного секретаріату Угорщини Каталіна Любка,голова Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства Ілдико Орос та інші багаточисельні гості.

Голова товариства Василь Брензович розпочав свій виступ зі слів вдячності до всіх членів та голів КМКС. В. Брензович озвучив численні досягнення, вибори та обрання представника в Європарламент, отримання допомоги від Угорського уряду тощо. Він також наголосив, що всі досягнення перекреслюються сумними та важкими подіями на Сході України. За пропозицією голови КМКС, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в боях на Сході України. Василь Брензович у своєму зверненні до присутніх наголосив на важливості згуртованих дій в підтримку та розвиток угорської мови та культури, впровадженні реформ та дотриманні законів, розвиток та підтримку національних меншин.

Каталіна Любка зачитала лист від Держсекретаря національної політики Угорщини Арпада Яноша Потапі, в якому висловлювалася всебічна підтримка всіх угорців Закарпаття.

Голова спілки «Vajdaságimagyarszövetség» Іштван Пастор також висловив щирі слова підтримки в адресу закарпатських угорців і передав неоголошену суму коштів для фінансової підтримки членів родини загиблих в зоні АТО закарпатських угорських військових.

Ілдико Орос під час короткого звернення до присутніх наголосила на важливості підтримання та розвитку угорської мови в усіх районах Закарпаття, а також про важливість навчання молоді в угорськомовних закладах.

Наприкінці зборів було вирішено та проголосовано ряд поточних питань громади, а також Василь Брензович привітав усіх з настанням Вербної неділі та в подальшому Світлого Хрестового Воскресіння.

На зібранні були присутні більше 500 осіб з різних районів Закарпаття.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp