Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачівський екологічний центр відсвяткував свій 57-й день народження (ФОТО)

1 квітня 2015 р., 21:11

"Дай Бог, щоб не останній" - бажали усі гості

Мукачівський Еколого-натуралістичний центр сьогодні, 01 квітня святкує свійдень народження – 57 років з дня заснування. З цієї нагоди юннати разом зі своїми наставниками — викладачами центру підготували чудове свято.

Програма свята була насиченою, цікавою та повчальною. Гостей та вихованців зустрічав педагогічний колектив та директор центру Тетяна Кіш.

Дитячі аніматори запрошували юннатів та гостей центру на чарівний еко-аква-грим, після чого вже можна було приступати до активних розваг. Різноманітні конкурси, активні ігри та змагання розгорнулися під керівництвом веселої клоунеси.

У програмі святкування – декілька цікавих майстер-класів.

Повчальним та цікавим був мастер- клас з щеплення дерев. Юним натуралістам розповіли, що таке прищепа і підщепа, коли саме можна щепити дерева, як це зробити. Так, досвідчений садовод Шеремет Віктор Володимирович зауважив, що прищеплюють дерева тільки з південного боку, гілочки вибирають бічні, уникаючи центральної. Різні секрети щеплення дерев для захоплених слухачів розкривав і директор Лісодослідної станції Фенич Василь Степанович.

Свої секрети, не менш цікаві, розкривали і в оранжереї центру. Тут юннатів вчили пікерувати однорічні рослини, правильно доглядати за ними, розповідали, коли потрібно вчасно висаджувати у грунт.

{g}

Цікаві досліди відбувалися і в куточку юного дослідника. Тут малеча вивчала на практиці закони хімії та фізики.

Для тих юннатів, що не бояться критики, натхненно працювали карикатуристи, створюючи кумедні та реалістичні портрети, що правдиво відображають риси характеру.

Вражали своєю красою і витвори гуртка фітодизайну. За лічені хвилини вазанаповнилася чудовими весняними гілочками верби, уміло виконаними з вати.

У юннатів Еколого-натуралістичного центру є свої традиції писанкарства. Для оздоблення еко-писанки юннати використовують все, що дала їм природа. В хід пішлорізне насіння, зокрема гарбузове та соняшникове. Знайшли своє застосування навітьзвичні крупи та вівсяні пластівці. Дитяча уява, настанови педагога та дари природи створили чудові еко-писанки.

Дитяче свято не обійшлося без добрих дорослих. Як зазначила директор центру Тетяна Кіш, організації свята сприяли ПП «Гурман», яке організувало малечі солодкий стіл. До добрих справ долучився і ресторан «Leon», завдяки якому малюки досхочу каталися у казковій кареті, запряженій кумедним поні. Також адміністрація ресторану подарувала юннатам пару рідкісних павових голубів.

Як і годиться на дні народженні – юннати загадували бажання. Для здійснення всіхдитячих мрій на території центру росте дерево бажань, що квітне дивними, як сама мрія, квітами. Малеча записала свої побажання на паперових голубів та повісила їх надерево бажань. У всіх дітей, таких різних між собою, було й одне спільне бажання – щоб дорослі не позбавляли малечу права на всебічний розвиток, вирішили всі проблеми без шкоди для дітей та не ліквідовували Еколого-натуралістичний центр - чарівний куточок, де на лоні природи живе дитинство.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp