Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В області стартує благодійна акція «Серце до серця»

2 квітня 2015 р., 15:40

Акція проходитиме під гаслом "Врятуй життя дитині"

У четвер, 2 квітня, в облдержадміністрації відбулася прес-конференція, темою якої було проведення X ювілейної Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця».

Із журналістами зустрілися Яна Сидор, представник ВБФ «Серце до серця» в Закарпатській області, Єлізавета Біров, заступник начальника управління охорони здоров’я, Денис Ман, начальник управління молоді та спорту та Юрій Бедей, голова Студради Закарпатської області.
Як розповіла Яна Сидор, цьогоріч благодійна акція «Серце до серця» проходить під гаслом «Врятуй життя дитини». На зібрані кошти фонд планує закупити реанімаційне обладнання в обласну дитячу лікарню.

За словами заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Єлізавети Біров, в обласній дитячій лікарні виходжують дедалі більше недоношених дітей. У закладі діє відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 18 ліжок, в якому протягом минулого року пролікувалось 930 дітей. Саме для пацієнтів цього відділення збиратимуть кошти під час цьогорічної акції.
«Проблема надання невідкладної допомоги є вкрай актуальною. Чим краще оснащення – тим більше дітей можна врятувати. Ця акція допоможе оснастити, як відділення анестезіології старшого дитинства, так і відділення інтенсивної терапії для новонароджених малят», - наголосила Єлізавета Біров.

Аби зібрати якомога більше коштів та зробити акцію масовою, до організації долучилось управління молоді та спорту Закарпатської ОДА, котре стало посередником між волонтерами в районах та обласними координаторами, а також допомогло налагодити збір коштів у школах.
«До благодійної акції традиційно долучаються облдержадміністрація, обласна рада, структурні підрозділи та управління краю, РДА та районні ради, – розповів начальник управління молоді та спорту ОДА Денис Ман. За його словами, скриньки для благодійних внесків розміщені в 670-ти навчальних закладах та в усіх вишах краю.

Організаційною та волонтерською роботою зазвичай займаються і студенти. Тут співпрацю забезпечує Студентська рада Закарпатської області.
Старт акції відбудеться у вигляді велопробігу у суботу, 4 квітня. Фінал заплановано на 26 квітня на площі Театральній, де відбудеться концерт та флешмоб на підтримку хворих дітей. Протягом вихідних триватиме масовий збір коштів у всіх містах краю.
Закарпаття традиційно серед лідерів в Україні за кількістю зібраних внесків. Так, минулоріч область увійшла у трійку лідерів за результатом збору коштів у період проведення акції.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp