Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаттям зацікавилися керівники «Роял-Інвест» та «Інтерсорс»

2 квітня 2015 р., 18:20

Під час зустрічі з Василем Губалем

Про це Василь Губаль написав на своїй сторінці у "Фейсбук":

"Сьогодні спілкувалися на одну з найактуальніших для Закарпаття, та й України загалом тем – альтернативну енергетику. Мова про новий і комплексний підхід до ресурсів і до виробництва енергії в опаленні. Мав зустріч із керівництвом компаній «Роял-Інвест» та «Інтерсорс». Вони цікавилися перспективами інвестування на Закарпатті у сектор альтернативної енергетики. Запевнив, що якщо це матиме користь для краю, його громади, економіки та не шкодитиме екології – то це, безперечно, цікаво обласній владі, й ми готові сприяти і співпрацювати.

Мова про біоенергетичні технології, високоефективні системи для опалення з використанням відновних джерел. Це сільськогосподарська біомаса, тобто, те що в кінці сезону лишається на полях, енергетична верба, тополя, тощо. Наші гості говорять про комплексний підхід – від сировини і до виробництва тепла. Запевняють, що готові показувати приклад і втілювати пілотні проекти. 

Для мене є важливим не лише аспект "другого фронту" – дій, покликаних на позбавлення залежності від газу, а й екологічний. Проекти справді цікаві. Вивчимо все детально, розраховую на співпрацю. Наразі учасники зустрічі продовжили спілкування більш конкретно у департаменті інфраструктури, адже обласні служби вже мають певні ідеї щодо альтернативної енергетики, та прагнуть їх втілити. 

Я ж ініціюю розробку детальної "енергетичної карти", яка б дозволила працювати над проектами енергоощадності максимально ефективно та у відповідності умовам, які маємо в краї, і завданням, які треба виконати - в інтересах громади та загалом Закарпаття."


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp