Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З автотранспортними підприємствами укладуть договори для перевезення пільговиків

3 квітня 2015 р., 20:02

Наразі, 270 тисяч закарпатців не можуть скористатись своїм правом на пільгове перевезення

Директор департаменту соціального захисту населення ОДА Віктор Мацола - про право на пільговий проїзд окремих категорій громадян. 

«У Закарпатській області правом на пільговий проїзд користуються майже 270 тисяч осіб. Нині за перевезення пільговиків автотранспортні підприємства отримують компенсацію від держави. Проте цю систему в уряді планують змінити на «монетаризацію» пільги. За повідомленням Міністерства соціальної політики України, остаточне рішення про це ще не прийняте і Уряд працює над розробкою ефективнішої моделі компенсацій за проїзд», - поінформував Віктор Васильович. 

Крім цього, з червня 2015 року відмінено пільговий проїзд для окремих категорій громадян. Відтак, таким правом користуватимуться інваліди війни, учасники бойових дій; чорнобильці І категорії, чорнобильці-ліквідатори ІІ категоріїі; ветерани військової служби; діти з багатодітних сімей; інваліди І групи; діти-інваліди та особи, які їх супроводжують. 

«Інваліди ІІ групи матимуть право на безоплатний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім таксі), - роз’яснює посадовець. - Із 1 жовтня по 15 травня інваліди, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи), матимуть право на 50-відсоткову знижку вартості проїзду на внутрішніх маршрутах повітряного, залізничного, річкового та автомобільного транспорту. При цьому пільгове перевезення інвалідів здійснюватимуть усі підприємства транспорту, незалежно від форми власності та підпорядкування. Проте місцевим органам влади надаватиметься можливість на свій розсуд визначати потребу в пільговому проїзді на громадському транспорті та фінансувати це. До 1 червня 2015 року пільговий проїзд залишається без змін», - зазначив Віктор Мацола. 

За його словами, перевізнику, який здійснює рейси на автобусних маршрутах загального користування, заборонено відмовлятися від пільгового перевезення, крім випадків, передбачених законом. 

«На сьогодні перевезення пільгових категорій громадян на міжміських та приміських маршрутах, які виходять за межі районів, здійснюється за рахунок перевізників. Через загострення ситуації на ринку надання послуг автомобільним транспортом загального користування, що зумовлена стрімким здороженням паливо-мастильних матеріалів та запасних частин, це питання потребує нагального врегулювання», - наголосив Віктор Васильович. 

«У зв’язку з цим, влада краю рекомендувала керівництву районів та міст укласти договори з перевізниками міжміських та приміських маршрутів про відшкодування витрат на пільговиків», - резюмував директор департаменту соціального захисту населення ОДА Віктор Мацола. 
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp