Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як дітлахи-переселенці створювали писанки (ФОТО)

4 квітня 2015 р., 17:00

У заході взяло участь 17 дітей

Для дітей, чиї родини переселилися в наш край сьогодні Обласним організаційно-методичним центром культури організовано майстер-клас з писанкарства. Загалом зголосилося до акції 17 діток, які наразі проживають в Ужгороді. Самі вони родом з Донецька, Луганська, Макіївки, Горлівки. В наш край переїхали минулоріч. Дітей навчали Марія Купарь, яка представляє обласний осередок майстрів народного мистецтва та молодий майстер Тетяна Поринець. До акції долучилися й активісти громадської організації «Закарпатська громада».

 

Дітей навчали прикрашати великодні яйця двома техніками – витравлювання та мальованка. Під час майстер-класу вони ознайомилися з традиційними орнаментами написання писанок, виготовили власні роботи, самостійно підбираючи кольорову гаму.

 

Як зазначила директор центру Ганна Дрогальчук акцію організовано насамперед для того, щоби допомогти цій категорії дітей інтегруватися до нових умов проживання. «Для дітей було цікаво створювати своїми руками Великодні писанки, адже вони долучилися до закарпатських традицій. Частину робіт вони подарують вдома своїм рідним. Іншу частину ми передамо для створення Писанкового дерева», - зазначила керівник закладу.

Планується, що Писанкове дерево буде облаштоване на Театральній площі. Писанки з цього дерева можна буде купити всім охочим, а кошти з продажу будуть передані на потреби волонтерів, які опікуються як родинами переселенців, так і нашими захисниками.

Опісля майстер-класу для дітей працівники Обласного організаційно-методичного центру організували солодкий стіл.

Обласний організаційно-методичний центр культури



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp