Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ПАТ «Закарпатгаз» інвестувало у розвиток газотранспортної мережі майже 47 мільйонів

5 квітня 2015 р., 14:12

Підприємство і надалі планує спрямовувати значні кошти на будівництво, реконструкцію, модернізацію, ремонт газових мереж та споруд на них. Але існуючий на сьогоднішній день обсяг інвестицій, визначений НКРЕКП, в декілька разів менше оптимальної потреби

За останні три роки ПАТ «Закарпатгаз» інвестувало 46,9 млн. грн. в розвиток газотранспортної мережі, забезпечення безперебійного та безаварійнного газопостачання природного газу нашим клієнтам. Джерелами фінансування діяльності Товариства стали амортизаційні відрахування та власний прибуток підприємства.

Для якісного виконання вищезазначених заходів ПАТ «Закарпатгаз» щороку розробляє інвестиційну програму, яка подається на розгляд і затверджується безпосередньо в НКРЕКП.

При цьому пріоритетними напрямками діяльності Товариства є забезпечення надійності та стабільності системи газопостачання Закарпатської області, проведення робіт із реконструкції, заміни фізично зношених газових мереж та споруд на них, їх ремонт, придбання сучасних приладів діагностики і обстеження, впровадження систем протиаварійного захисту мереж газопостачання, придбання транспортних засобів спеціального призначення для виконання поточних завдань.

Так, за три роки газовики провели капітальний ремонт понад 16 кілометрів газопроводів, замінили 23,5 кілометрів газових мереж, встановили понад 6,5 тис газових лічильників для побутових споживачів, провели капремонт обладнання 66 газоросподільчих пунктів, встановили нові і провели заміну фізично зношених та морально застарівших шкафних газорозподільчих пунктів загальною кількістю 62 штуки. Фахівцями Товариства було проведено капітальний ремонт будівель 46 газорозподільчих пунктів.

Для забезпечення якісної та оперативної роботи аварійно-диспетчерської служби та служб ВБГО, своєчасного реагування на аварійні виклики ПАТ «Закарпатгаз» провело оновлення автопарку, придбавши 7 автомобілів для забезпечення діяльності аварійної служби, 7 автомобілів для проведення ремонтно-відновлюваних робіт, придбало 2 екскаватори. На сьогоднішній день всі автомобілі обладнані системою GPS-навігації, що дозволило оптимізувати логістику, значно заощаджувати на пальному та при цьому підвищити рівень якості обслуговування наших клієнтів.

Підприємством придбано дві установки для проведення робіт з повірки промислових лічильників газу, замінено понад 1,3 тисячі побутових лічильників газу роторного типу, які на практиці зарекомендували себе не з найкращого боку, оскільки мають значні похибки вимірювання в процесі експлуатації. Значні кошти вкладено у оснащення засобами телеметрії, впровадження системи дистанційного зняття показників лічильників газу.

"Сьогодні фінансовий стан підприємства значно погіршився у зв’язку із скороченням обсягів споживання газу споживачами підприємства. Відповідно до ситуації, зменшились й обсяги фінансування інвестиційної програми. Але ми плануємо в цьому році направити всі амортизаційні відрахування і прибуток на подальшу модернізацію мереж» - наголосив головний інженер ПАТ «Закарпатгаз» Андрій Горват.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp