Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Коли відбудеться фінал Кубка Закарпаття?

5 квітня 2015 р., 14:44

У Мукачеві зібралися керівництво ФФЗ та президенти футбольних клубів краю, щоб обговорити питання, пов’язані зі стартом обласного чемпіонату.

Зі вступним словом до присутніх звернувся голова Ради президентів футбольних клубів Закарпаття Іван Дрогобецький. Відтак керівники клубів і їх представники поінформували, хто в якій лізі виступатиме, а також подякували ФФЗ за добре організований попередній чемпіонат. Крім того, учасники зустрічі обговорили питання покращення інфраструктури стадіонів, забезпечення на них безпеки й медичного обслуговування, переходу гравців, термінів подачі заявок. За попередньою домовленістю, чемпіонат стартує 26 квітня, а матчі першого кола триватимуть до 21 червня за участі 10 команд або до 5 липня в разі 12 колективів. Ігри другого кола повинні завершити відповідно 11 або 25 жовтня.

Керівництво ФФЗ попросило президентів якнайшвидше визначитися з участю в чемпіонаті, щоб можна було оперативно та якісно провести заявковий період, адже до початку названих змагань лишилося небагато часу.

Обговорили й пропозиції щодо проведення фіналу Кубка області. Як відомо, його матч зіграють 9 травня. Щодо ж до місця змагань, то, імовірно, у Тячеві або Берегові, якщо команди цих міст візьмуть участь у чемпіонаті краю.

На раді також домовилися розглядати протести клубів безпосередньо в присутності їхніх представників.

Найжвавішою виявилася дискусія щодо «обов’язковості» виступу одного гравця 1997 р. н. за дорослу команду, щоб у такий спосіб залучати більше молоді в обласний чемпіонат. Президенти висловлювали свої «за» й «проти» стосовно такого дещо призабутого нововведення. Зрештою, порадили виконкому федерації поки не приймати це рішення на нинішній сезон, оскільки команди вже «на ходу». Якщо ж і пристати на такий крок, то із 2016 року. Ось як пояснив запропоновану ДЮФЛ Закарпаття цю ініціативу голова ФФЗ Іван Дуран: 

«Рішення на часі в спортивному плані, не буде тягарем і фінансово. Дивно, що не знайшло підтримки в ряду президентів, особливо в тих, клуби яких уже мають хороших гравців такого віку. Але рішення все ж приймемо пізніше, адже молодь потрібно активно залучати в чемпіонат і в зазначений спосіб теж розвивати обласний футбол».

У роботі ради президентів узяв учать віце-президент ФФУ Михайло Ланьо. Він подякував присутнім за те, що розвивають футбол і воднораз наголосив: керівники клубів є обличчям футболу, а його на місцях визначають і вболівальники, і газон поля, і трибуни з підтрибунними приміщеннями. Отож потрібно вести роботу з фанатами та щодо покращення інфраструктури стадіонів, щоб матчі були повноцінним спортивним святом.

Засідання завершилося побажаннями гарно зустріти Великдень та успішно підготуватися до чемпіонату.

Комітет зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ ФФЗ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp