Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Попри складні погодні умови, закарпатські дорожники забезпечили комфортний проїзд на автошляхах краю

6 квітня 2015 р., 12:28

Про це повідомив Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович

Як розповів начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович, нині на балансі відомства знаходиться 3347,8 км доріг загального користування. Зокрема,1100,4 км доріг - державного значення,2247,4 км - місцевого значення та 1294 мости.

За словами посадовця, відповідно до плану фінансування на 2015 рік автодорожній обласній службі передбачено асигнування з Державного бюджету в обсязі 72 653,4 тис.грн. (в тому числі погашення кредиторської заборгованості - 5597,2 тис.грн., при тому, що потреба коштів для приведення до належного експлуатаційного стану доріг загального користування області складає 600-800 млн.грн. щороку на протязі мінімум 5 років).

«Згідно щомісячної лімітної довідки на січень-березень «Укравтодором» із зазначених вище асигнувань виділено 19537 тис.грн.», - зауважує Михайло Михайлович.

Він також поінформував, що на кінець березня п.р. виконано дорожніх робіт на суму 19537 тис.грн. Більшу частину з цих коштів виконано основним підрядником ДП Закарпатський облавтодор - 15 568,0 тис.грн. На сьогодні за виконані роботи Служба автодоріг із ДП «Закарпатський облавтодор» розрахувалася повністю. Зароблені кошти дочірнім підприємством «Закарпатський облавтодор» спрямовані на: заробітна плату – 7 744,0 тис.грн.; сплату податків – 3321 тис.грн.; придбання основних дорожніх матеріалів – 2572,2 тис.грн.; оплату за електроенергію та газ – 670 тис.грн.; інші витрати – 1260,8 тис.грн.

«Роботи в межах запланованих асигнувань продовжуються надалі, - розповідає головний дорожник краю. - Не дивлячись на те, що календарна весна вступила в свої права, зима до сьогодні не відпускає від себе дорожників, особливо це відчутно в гірській місцевості».

«Так, днями в гірських районах області - Великоберезнянському, Воловецькому, Міжгірському, Тячівському та Рахівському, пройшов надзвичайно інтенсивний снігопад, де випало від 40 до70 см снігу. Для розчистки основних маршрутів державних доріг задіяно 25 одиниць техніки», - констатує Михайло Попович.

Водночас він підкреслив, що проїзд в період снігопаду для великовагових транспортних засобів регулювався працівниками ДАІ та ДСНС. «Це дозволило виконувати роботи з розчистки доріг та уникнути заторів. На даний час задіяна техніка продовжує працювати на державних дорогах та основних маршрутах місцевої мережі», - акцентував посадовцеь.

Разом з тим дорожниками області не припиняється робота по підготовці та виконанню ямкового ремонту автодоріг загального користування. «Станом на 6 квітня п.р. ліквідовано ямковість на55 км доріг державного значення. Відтак, безпечний і комфортний проїзд забезпечений по таких основних ділянках доріг як: Київ-Чоп до Латірського перевалу, Мукачево-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів від Мукачева до Тячева, Мукачево-Берегово-КПП «Лужанка», Обїздна м.Ужгорода-КПП «Ужгород», Довге- Іршава-Виноградів від Іршави до с.Сільце, Львів-Самбір-Ужгород від Ужгорода до Перечина. При покращенні погодних умов роботи з ліквідації ямковості будуть продовжуватись», - резюмував керівник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Начальник М.М.Попович

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp