Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На територію ужгородського військкомату в’їхала бойова розвідка (ФОТО)

5 квітня 2014 р., 13:39

Бойова розвідувально-вартова машина (БРВМ) прибуває на спецкарі, яким зазвичай перевозять спортивні автомобілі. Військову техніку вантажівка везе вперше, але почесну місію виконує успішно.

В Ужгороді з БРВМ досі не мали справ, для прийому використовують вантажну платформою найбільшого в місті заводу - Турбогазу.

Організував доправу красуні-машини Правий сектор Закарпаття – своїм транспортом і своїм коштом. Бо, мовляв, вона потрібна нашим військовим.

Володимир Гласнер, речник Правого сектору Закарпаття, каже: 

"Наші військові частини, які базуються, тобто, базувалися в Закарпатській області, висуваються на Схід і Північ для охорони державного кордону. Тому для того, аби тут не лишалося незакритих місць, ми привезли цього разу бронетехніку, у цьому є нагальна необхідність".

Як виявилося, найбільш стратегічна деталь в цій одиниці бронетехніки – акумулятори. Саме на них чекають, аби запустити машину. Й заводиться БРВМ з півоберту. Пробіг у машини – усього лише 240 кілометрів, агрегат стояв законсервованим на одній із військовий частину Центральної України, і вирушив не на Схід, а на зміцнення Заходу. Трохи раніше Правий сектор вже передав закарпатським воякам стрілецьку зброю та медичне устаткування. Але от бронетехніку досі не доправляли. Власне, це і є перший такий броньовик у закарпатських військових.

Машину кольору хакі отримує батальйон територіальної оборони.

Олександр Гайовий, старший офіцер Закарпатського військового комісаріату, розповідає: 

"На території Закарпатської області буде формуватися Батальйон територіальної оборони із такими основними завданнями: захист державного кордону, підтримання правого режиму воєнного стану, інше, передбачене Законом про оборону України. Зараз ми отримали із бази БРВМ-2-РХБ (радіоактивного, хімічного, бактеріологічного захисту), це єдина така машина, яка є в нашій області".

Батальйон територіальної оборони лише комплектується – як устаткуванням, так і людьми. До роботи із бронетехнікою спеціально викликали офіцерів запасу. Водій-механік Леонід вчився роботі саме з БТР-ами, танками та їх "колегами" й для нього сьогодні – справжнє свято, адже не кермував такими серйозними машинами роками. Проїхавши перші метри, повністю задоволений, мовляв - гарна, в ідеальному стані і слухняна.

Відтак передана Правим сектором Закарпаття і урочисто прийнята військовими на озброєння бойова одиниця, рівномірно гуркочучи і неабияк курячи, гордо вирушила у військкомат. З вітерцем і – дивуючи водіїв на об’їзній дорозі Ужгорода.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp