Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячівська РДА відстояла в суді законність виданих розпоряджень

8 квітня 2015 р., 19:40

Що змусило структуру звернутися до правосуддя

Зважаючи на численні скарги громадян щодо роботи відділу архітектури та містобудування та головного архітектора району, з метою вдосконалення роботи з реалізації державної політики у сфері будівництва в державній адміністрації ліквідовано даний відділ і утворено відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства. А також оголошено конкурс на заміщення вакантної посади начальника відділу, головного архітектора району.

В той же час колишній керівник відділу Маркова О.П. звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду із заявою щодо скасування розпоряджень голови державної адміністрації про ліквідацію відділу, зміну його структури та оголошення конкурсу.

Однак Тячівська районна державна адміністрація надала суду заперечення на даний позов, оскільки прийняття вищезазначених розпоряджень відповідають чинному законодавству.

Відповідно статті 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» склад і структуру державних адміністрацій формують голови місцевих державних адміністрацій. А що стосується оголошення конкурсу, то у відповідності до вимог статті 15 Закону України «Про державну службу», прийняття на державну службу третьої-сьомої категорій здійснюється виключно на конкурсній основі. Умови конкурсу оприлюднюються в ЗМІ, що й було здійснено по даній вакансії.

Суд виніс ухвалу про відмову у вжитті заходів забезпечення адміністративного позову Маркової О. П. та визнав розпорядження голови державної адміністрації законними і такими, що підлягають реалізації.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp