Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні введене нове свято – День пам'яті та примирення

9 квітня 2015 р., 14:26

За пропозицією Генеральної Асамблеї ООН

Верховна Рада прийняла урядовий законопроект про встановлення в Україні 8 травня Днем пам'яті і примирення на честь усіх жертв Другої світової війни, а також залишити 9 травня Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Це рішення підтримав 261 нардеп, - повідомляє "Сегодня".

Відповідно до закону, в Україні 8 травня встановлюється Днем пам'яті і примирення на честь усіх жертв Другої світової війни 1939-1945 рр. і буде відзначатися щорічно.

У законі також зазначається, що 9 травня в Україні є державним святом – Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Відповідно до законопроекту, всі пам'ятники Другої світової війни беруться під охорону держави, а наруга над ними буде карається.

"Генеральна Асамблея ООН в резолюції № A/RES/59/26 від 22 листопада 2004 проголосила 8 – 9 травня днями пам'яті і примирення і запропонувала державам – членам ООН, неурядовим організаціям, приватним особам, крім святкування своїх Днів перемоги або звільнення, щорічно відзначати один або два дні як данину пам'яті всіх жертв Другої світової війни. 2 березня 2010 Генеральна Асамблея ООН в резолюції № A/RES/64/257 запропонувала всім державам-членам, організаціям в системі ООН, неурядовим організаціям і приватним особам відзначити відповідним чином ці дні як данину пам'яті всіх жертв Другої світової війни", – підкреслюється в пояснювальній записці.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp