Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

АЗСники поповнили бюджет Закарпаття на 33 мільйони

9 квітня 2015 р., 21:11

На теренах області працює 256 автозаправних станцій

З початку поточного року платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів у Закарпатській області перераховано до місцевого бюджету понад 50 млн грн.

При цьому найбільші надходження – понад 33 млн грн, від сплати цього податку становлять кошти, сплачені за роздрібну торгівлю нафтопродуктами. На території області 46 суб’єктів господарювання здійснюють торгівлю пальним на 256 автозаправних станціях.

З роздрібного продажу алкогольних напоїв та пива до скарбниці акумульовано 8,6 млн грн. Кількість діючих ліцензій на право здійснення торгівлі алкогольними напоями становить 3985 штук.

Протягом першого кварталу п’ятивідсоткового акцизного збору з реалізації тютюнових виробів надійшло 8,5 млн грн, при цьому в області мають право здійснювати торгівлю цигарками власники 3024 ліцензій.

Загалом в області подали декларації з акцизного податку 3884 платники, акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Нагадуємо, що Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з 1 січня 2015 року введено акцизний податок з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів, який сплачується до місцевого бюджету.

Платниками цього податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізовують безпосередньо громадянам такі товари як пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн і промислові замінники тютюну, нафтопродукти, скраплений газ, альтернативне паливо.

Базою оподаткування є вартість (з податком на додану вартість) реалізованих через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів.

Суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, сплачує податок за місцем здійснення реалізації таких товарів.




Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp