Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як ужгородці "Писанкове дерево" створювали (ФОТО)

10 квітня 2015 р., 18:41

Акція спрямована на популяризацію пасхальних традицій.

Про це "Часу Закарпаття" повідомила організація Молодіжні Ініціативи Закарпаття.

 

9 квітня, напередодні світлого свята Великодня, на театральній площі міста Ужгорода, відбулась благодійна акція «Писанкове дерево». Організаторами заходу виступила ГО «Молодіжні ініціативи Закарпаття», яка, незважаючи на свій юний вік, встигла вже провести цілу низку заходів. Метою акції «Писанкове дерево» стала популяризація давніх національних традицій та збір коштів на потреби воїнів АТО.

Під час майстер-класів з писанкарства кожен охочий мав змогу зробити виріб власноруч та придбати писанку зроблену дітками, за символічну ціну, безпосередньо з дерева. Загалом у проекті прийняли участь близько 400 дітей, безкоштовні майстер-класи проводились в Мукачеві, Берегово, Ужгороді, Іршаві та Сваляві. Та не лише діти, а й дорослі, брали участь в заході, долучались бійці 128 бригади. Бо Великдень є святом для всієї родини, а писанка – символом безсмертя, любові та краси, весняного відродження, щастя, добра та радості.

Загалом під час акції в Ужгороді було зібрано 1 338 гривень. Виручені кошти передані волонтерам "Руху підтримки закарпатських військових" на потреби бійців АТО.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp