Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ГПУ вимагає визнати незаконною приватизацію ПАТ "Закарпаттяобленерго"

13 квітня 2015 р., 11:16

Через відсутність конкуренції

Генеральна прокуратура України просить суд визнати незаконною приватизацію ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Закарпаттяобленерго" та ПАТ "Донбасенерго".

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Реалізуючи конституційну функцію представництва громадян та держави в суді, Генеральна прокуратура України як самостійний позивач 3 квітня 2015 року звернулась до суду про визнання незаконним відчуження державних пакетів акцій ПАТ "Дніпроенерго" і ПАТ "Закарпаттяобленерго,
— йдеться в повідомленні.

Крім того, судом розглядається позовна заява прокуратури про визнання протиправними та скасування актів Кабінету Міністрів України та Фонду державного майна України щодо приватизації належних державі акцій ПАТ "Донбасенерго".

Позови обґрунтовано тим, що умови приватизації, визначені в оскаржуваних актах Уряду та Фонду державного майна України, прийнятих з перевищенням повноважень і з порушенням Конституції та законів України, щоб штучно створити передумови для придбання належних державі акцій наперед визначеними суб’єктами, чим значно звужено коло потенційних покупців.

"Через відсутність конкуренції державний пакет акцій ПАТ "Дніпроенерго" продано за ціною, яка лише на 0,48 % вища від стартової, а ПАТ "Закарпаттяобленерго" – на 4,2 %. У такий спосіб відчужено корпоративні права на суму понад 2 млрд гривень. Для порівняння: нещодавня приватизація 25 % державного пакета акцій цього ж ПАТ "Закарпаттяобленерго" відбулася за ціною, яка у 3,9 разів вища від початкової", — наголосили в ГПУ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp