Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Паливний бак став прихистком для контрабандних цигарок, але на надовго

14 квітня 2015 р., 11:20

Порушників затримали на "Тисі".

України в Угорщину через «зелений коридор» співвітчизник намагався вивезти тютюнові вироби. Перетнути кордон вирішив на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС. На пост заїхав автомобілем «VW PASSAT» з українською реєстрацією.При усному опитуванні громадянин зазначив, що нічого від митного контролю не приховує, а забороненого нічого не намагається перевезти.Працівники митниці вивели транспортний засіб із загального потоку «зеленого коридору» і направили в бокс поглибленого огляду. Причина – ризик переміщення контрабандної продукції.Оцінка ризику знайшла підтвердження, адже в ході митного контролю авто і речей українця виявлені приховані від митного контролю тютюнові вироби: 490 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України, торговельної марки «Rothmans».

Тютюнові вироби були приховані в спеціально виготовленій порожнині паливного баку автомобіля. Щоб їх знайти, працівникам митниці довелось застосувати спеціальні засоби, демонтувати заднє пасажирське сидіння, зняти металеву пластину, що закривала отвір між салоном та днищем автомобіля. Тільки знявши її (пластину) було виявлено сховище й тютюнові вироби.Те що цигарки належать українцю він підтвердив, та розповів, що намагався перемістити контрабандно тютюнові вироби аби підзаробити.Такі його дії, а саме спроба перемістити цигарки через митний кордон України, приховавши їх від митного контролю, використовуючи спеціально виготовлений тайник, мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.Наразі автомобіль «VW PASSAT» 1992 року випуску, вартістю понад 86 700 грн та тютюнові вироби, ціна яких 6 370 гривень – вилучено.

Відділ комунікацій Головного управлінняДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp