Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Жадан завітав до УжНУ

14 квітня 2015 р., 16:21

Сьогодні письменник поспілкувався зі студентами

У вівторок, 14 квітня, о 12:00, в аудиторії В1 головного корпусу УжНУ відомий сучасний український письменник Сергій Жадан презентує свою нову книгу «Життя Марії» та поспілкується з ужгородськими студентами.

«Життя Марії» – нова книжка віршів та перекладів Сергія Жадана, яка містить 80 текстів: 60 віршів самого автора і 20 перекладів поезій Чеслава Мілоша. Вірші написані й перекладені переважно протягом останнього року. За словами автора, ця книжка про любов і ненависть: «Вона особлива тим, що писалась як щоденник – за доволі короткий термін. Вирізняється особливо контрастним поєднанням внутрішнього та зовнішнього, світлого та темного».

Редактор книжки Олександр Бойченко стверджує: «Найлегше заняття в часи війни – ненавидіти чужих. Найважче – досягати порозуміння. Навіть зі своїми. Але треба намагатися, інакше війна ніколи не закінчиться. А щоб порозумітися, треба розмовляти. З ким завгодно, як завгодно і про що завгодно. Головне – не втрачаючи людяності, тобто любові й уваги. У поетичній збірці «Життя Марії» Сергій Жадан розмовляє – про найдорожчі листи і спалені мости, втрачені місця і зруйновані міста. Розмовляє римованими віршами й верлібрами, власними і перекладеними словами. Розмовляє зі своїми й чужими, зі святими й не дуже, з убитими військовими і живими біженцями, з Рільке, Мілошем і, звісно, з нами. Щоб урятувати – якщо не нас, то хоча би наших дітей».

Тож приходьте на зустріч 14 квітня о 12:00 в ауд. В1 головного корпусу УжНУ на БАМі. Вхід вільний!

Іванка Когутич, Медіацентр УжНУ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp