Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як не стати жертвою злочинця

15 квітня 2015 р., 13:06

Якщо ж ви не хочете стати жертвою злочинця - не варто нехтувати елементарними правилами безпеки

Святкова пора – це, як правило, нагода відпочити та провести час з родиною, але нерідко поки одні відпочивають, інші зважуються на порушення закону.

Начальник Управління Державної служби охорони в Закарпатській області Андрій Литовченко вкотре нагадує жителям області про небезпеку квартирних крадіжок.

 - Нажаль, нерідко святкова пора – час, коли виходять на «полювання» квартирні злодії. Громадяни відправляються у відпустку й частенько забувають про безпеку власного помешкання, а більша частина проникнень трапляється якраз в святкову пору, чи то в пору відпусток. Нажаль, здебільшого крадіжки з помешкань стаються через легковажність самих мешканців, в подальшому – потерпілих. Близько чверть усіх квартирних крадіжок здійснюється шляхом вільного доступу, – розповів начальник УДСО Закарпаття. 

Поспіхом жителі забувають зачинити вікна, інколи навіть двері, а результат – несанкціоноване проникнення до житла та втрата майна. Якщо ж ви не хочете стати жертвою злочинця - не варто нехтувати елементарними правилами безпеки. 

Андрій Литовченко радить замикати двері на всі замки, а перед виходом обов’язково перевірити всі шляхи, якими можна потрапити у житло. Адже, як кажуть – «сім разів відміряй, а один – відріж». - Не залишайте ключі від дому в поштових ящиках, на дверній рамі, під кошиком. Просіть близьких сусідів приглянути за помешканням і, основне, не розповідайте малознайомим людям про те, що ви кудись збираєтесь, скільки часу вас не буде вдома. Але найнадійнішим методом захисту, звичайно, є встановлення у помешканні сигналізації ДСО, - зауважив Андрій Литовченко. 

Якщо ж ви все ж стали жертвою злочинців, одразу звертайтесь у міліцію, адже найлегше злодія впіймати по «гарячих слідах».



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp