Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці під час Євромайдану та АТО - нова експозиція в Ужгороді (ФОТО)

15 квітня 2015 р., 14:00

Як повідомили організатори, експозиція діятиме постійно та за потреби оновлюватиметься

В Ужгороді готують до відкриття експозицію, присвячену участі закарпатців у подіях Євромайдану та бойових діях на Сході держави в 2013-2015 рр.

 Над добіркою працювали фахівці відділу Августина Волошина і новітньої історії Закарпатського краєзнавчого музею, а саме – завідувач відділу Іван Орос, старший науковий співробітник Лариса Лешо та науковий співробітник Діна Хрізман. 

Упорядники кажуть: почали колекціонувати архівні документи та речові експонати для виставки на початку Революції Гідності. Численні свідчення нещодавніх, але вже історичних подій для музею надали безпосередні учасники: громадські активісти, військові та волонтери.

Всього – понад 300 експонатів: сміливі плакати та креативні листівки студентів із перших євромітингів, патріотичні наліпки учасників Автомайдану, документальні фотографії з акцій єдності, вирятувані з вогню прапори, військове спорядження, саморобна зброя, іконки та дитячі малюнки, знайдені в кишенях загиблих воїнів… 

{g}

Три роки боротьби, сповненої трагізму та героїзму – вмістились в одній невеликій виставковій кімнаті. 

16 квітня о 15.00 на подвір’ї Ужгородського замку відбудеться урочистий пам’ятний мітинг, опісля якого, власне, відкриють виставку. 
Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp