Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді будуть масштабні прибирання (ФОТО, ВІДЕО)

16 квітня 2015 р., 16:00

Про деталі акції розповіли сьогодні в Ужгородському прес-клубі

В Ужгородському прес-клубі відбулася зустріч журналістів із активістами громадського руху «Чистий Ужгород», які розказали про масштабне прибирання Ужгорода 25 квітня, в якому візьмуть участь десятки ужгородців, щоб спільними зусиллями зробити місто привабливим і комфортним для життя.

 

25 квітня Закарпаття долучиться до Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою разом». Традиційно цього дня волонтери з різних куточків держави виходять на вулиці, аби зробити свої міста і села чистішими. «Всіх об’єднала ідея жити у чистому місті. Це ініціатива, яка виходить знизу. Якщо влада та комунальні служби не справляються з тими обов’язками, треба допомогти їм, - каже Олександр Гаврош. – Готуємося вже два місяці, акція 25 квітня є центральною подією».

Валентин Волошин додав, що активісти хочуть зробити рух на постійній основі. « Не тільки влада не виконує свою роботу, але й громадяни ставляться до довкілля безвідповідально. Є громадські простори, які залишаються взагалі без уваги, тому хочемо створити додаткову силу, - каже Валентин Волошин. – Рух «Зробимо Україну чистою»- це частина світового руху – весняного прибирання в різних частинах світу. Ми робимо найбільший фокус на Ужгороді».

Володимир Білонка приєднався до руху через те, що не витримав ставлення ужгородців до прибирання територій, на яких вони живуть. «Я живу в одному з густонаселених районів міста, ситуація там не найкраща, - каже Володимир Білонка. – Наша мета не стільки прибрати за комунальними службами, як донести до людей, комунальних служб, що треба за собою прибирати і не смітити. Ми закликаємо усіх вийти і долучитися до акції».

Активісти визначили 12 локацій, як вважаються найбільш забрудненими і шукають ужгородців, які б приєдналися 25 квітня до «прибиральників». Зокрема це такі райони: кладовище Кальварія, цвинтар в районі «Білочки», берег річки Уж біля дитячої залізниці, Новий район, вул.Легоцького, вул..Заньковецької, сквер біля СБУ, Совине гніздо, сквер на площі Петефі, зупинка біля «Баму», гуртожитки №2,3, берег річки Уж від транспортного до підвісного моста, район озера біля ЗОШ №12,15. Про це розповіла Надія Штефанович. .

Активісти закликають ужгородців вийти та підтримати рух «Чистий Ужгород». Рукавичками та сміттєвими мішками учасників акції забезпечать.

На прес-конференції обрали і логотип громадського руху «Чистий Ужгород», який об’єднав ужгородців зовсім різних професій і вподобань.



Поовідомили в Ужгородському прес-клубі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp