Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Середньому відбудеться знаковий фестиваль «Троянда Карпат» (ФОТО)

16 квітня 2015 р., 16:40

Прес-конференція на цб тему сьогодні відбулася в Ужгородському прес-клубі

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція з нагоди проведення 18 – 19 квітня в смт. Середнє Міжнародного фестивалю вина «ТРОЯНДА КАРПАТ» 2015 за участю прикордонних регіонів Угорщини та Словаччини.

 

Як розповіла Вікторія Німець, менеджер проекту "Троянда Карпат", фестиваль буде відбуватися у рамках транскордонного співробітництва. «Крім того, що Середнє славиться своїми виноробськими традиціями, у селищі закладено навчально-дослідну ділянку виноградників для студентів Свалявського технічного коледжу, де вони можуть здійснювати практичні заняття та продовжувати виноробні традиції Середнього. Крім того ми вирішили організувати фестиваль вина, на якому не тільки закарпатські винороби, але й словацькі та угорські представлять свою продукцію, обміняються досвідом, проведуть майстер-класи. У програмі -- проведення відкритої дегустації. Словаки та угорці проведуть майстер-клас з правильного дегустування вина, закарпатські винороби приєднаються. Сомельє Віталій Ковач, який проводить у Києві Школу сомельє, розкаже про критерії вибору якісного вина, - розповіла Вікторія Німець.

У програмі також майстер –клас із середньовічних танців, лицарські бої. Родзинкою заходу стане гурт «Рокаш», фаєр-шоу від театру вогню Fire Life та виступ Закарпатського заслуженого народного хору. У заході візьмуть участь народні колективи, відбудеться вручення призів учасникам розіграшів.

Руслана Тимофеєва, представник проекту «Троянда Карпат» зауважила, що винороби-учасники зможуть також отримати інформацію про програми міжнародної фінансової допомоги, шляхи реалізації своїх ідей та проектів. «До участі у фестивалі зареєструвалися понад 20 закарпатських виноробів, 10 виноробів з-за кордону. На фестивалі проводитиметься також благодійний аукціон, де винороби виставлятимуть найкращі ексклюзивні вина, зібрані кошти будуть спрямовані на лікування бійців АТО. Відбудеться також круглий стіл на тему перспектив розвитку виноробства в Україні. На фестивалі буде представлене вино «Троянда Закарпаття».

Організатори планують у день фестивалю запустити рейси Ужгород-Середнє-Ужгород, щоб учасникам було зручніше доїхати до фестивальної локації.

Повідомили в Ужгородському прес-клубі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp