Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці активно вчать іноземні мови (ВІДЕО)

16 квітня 2015 р., 19:30

Аби вчитися, або працювати за кордоном

Вивчення іноземних мов набуває актуальності із курсом України в Європу. Знання мов закарпатцям потрібно, в основному для навчання чи роботи за кордоном. Тому із погіршенням економічної ситуації кількість охочих вивчати мови навпаки збільшилася, незважаючи на те, що вартість курсів сягає у середньому 1,5 тисячі гривень на місяць.

Володіння іноземною мовою – необхідність та вимога часу. Закарпатці проявляють інтерес до вивчення не тільки англійської мови, а і угорської, німецької, словацької та польської, рідше італійської, іспанської та португальської. Як правило, інтерес до мови визначається мотивом. Деякі виїжджають на заробітки, а згодом залишаються і на постійне проживання.

Вивчають мови і з перспективою майбутнього працевлаштування. Адже на Закарпатті багато підприємств з іноземними інвестиціями, які вимагають від своїх працівників знання мов. Молодь це добре розуміє.

Молодь Закарпаття часто виїжджає на навчання за кордон. Зокрема, у США, Німеччину та сусідні Угорщину, Польщу та Чехію. Від місцезнаходження навчального закладу залежить і вибір мови, яку вивчатимуть. Вчителі мовних шкіл відзначають тенденцію до вивчення одразу двох іноземних мов.

Вивчення двох іноземних мов передбачено і шкільного програмою. Але батьки часто записують своїх чад на додаткові заняття для поглибленого вивчення іноземних мов. А деколи записуються на курси цілими сім’ями.

Викладачі іноземних мов кажуть: теоретичний курс треба підкріпити спілкуванням із живим носієм. З цією метою влаштовують табори, де спілкуються виключно, наприклад, англійською. Ті, хто може собі дозволити поїздки за кордон, у середовищі перебування вивчають мову набагато швидше.

Тож, за бажання мову вивчити можна. Особливо, якщо мотивація спонукає. Зокрема, для навчання, пошуку престижної роботи чи подорожей.



М-студіо

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp