Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді за перемогу боролися петанкісти

18 квітня 2015 р., 16:05

У рамках "сакурового" фестивалю

Сьогодні, 18 квітня, в Ужгороді в рамках щорічного весняного ужгородського фестивалю «Сакура — 2015» відбувся Міжнародний турнір по петанку «Sakura — preview».Про це повідомляє репортерка ZIK-Стрім Вікторія Жуйко-Сабо

Змагання з цієї французької гри, яка набуває дедалі більшої популярності в Україні, відбулись у сквері «Героїв Майдану». Її учасниками стали десять команд.

Як розповіла президент Федерації петанку України, ужгородка Олександра Шевченко, за останні декілька років столиця Закарпаття стала одним із центрів розвитку в нашій країні цієї спортивної гри. В Ужгороді діють два петанк-клуби, тут періодично влаштовують змагання, зокрема, міжнародні, навіть відбувся один із етапів чемпіонату України.

«Протягом тижня ми проводили майстер-класи для новачків, а потім вирішили провести невеличкий турнір, аби вони змогли трохи попрактикуватись. Хочемо, щоб люди відчули азарт. Ми популяризуємо цей вид спорту на Західній Україні. Цього року започаткуємо турніри на Прикарпатті та в інших регіонах », -- розповіла Олександра Шевченко.

За її словами на цьому турнірі учасники готувались до відбірних змагань на Чемпіонат Європи та світу, які відбудуться в Ужгороді 1-3 травня на алеї Боздошського парку.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp