Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді бограч лився рікою під музику відомого джазмена Віллі Папа (ФОТО)

19 квітня 2015 р., 11:09

В Ужгороді відбувся фестиваль ромської культури

18 квітня в Ужгороді на території ромського благодійного фонду “Благо” відбувся фестиваль ромської культури.

Як розповіла керівниця організації Елеонора Кулчар, він став своєрідним продовженням святкування Дня ромів, котрий нагадаємо, весь світ відзначає 8 квітня.

До святкової програми залучили як професійні, так і аматорські колективи. Для гостей свята, а ними стали вихованці благодійного фонду, їх батьки та просто ужгородські роми, танцювали дівчата з ансамблю “Лаутарі”, грали вихованці відомого джазмена Віллі Папа та, власне, і сам музикант. Радо вітали присутні і виступи місцевих дітлахів та аматорські танці.

Окрім того дітей розважали відомі мультперсонажі Лунтік і Міла.

Фестиваль не обійшовся і без гастрономічної частини. Активісти громадських організацій “Самодопомоги Закарпаття” та “Самопомочі” приготували для ромів більше 60 літрів бограчу. Досхочу наїлися всі присутні. Розкривати своїх секретів хлопці-кухарі не схотіли, однак розповіли, як визначити справжній бограч: має бути настільки густим, аби у ньому ложка стояла.

{g}

На офіційному відкритті фестивалю виступили активісти “Самодопомоги Закарпаття”, а саме спортсмен Євген Прозор та депутат міської ради Василь Гомонай. Окрім них слово мав і представник “Самопомочі” Віталій Попович.

Як розповів Євген Прозор, дружні стосунки з Елеонорою Кулчар “Самодопомога Закарпаття” мала вже давно, тож не дивно що саме цій громадській організації запропонували долучитися не лиш до святкування, але і до організації фестивалю.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp