Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як діяти під час пожежі в будинку чи квартирі – поради від закарпатських рятувальників

20 квітня 2015 р., 13:22

Цьогоріч пожеж в краї, на жаль збільшилися

На Закарпатті фіксують збільшення кількості пожеж порівняно з минулим роком. Це викликає занепокоєння у співробітників обласного Управління ДСНС. Станом на 20 квітня 2015 року в краї трапилося 733 пожежі, тоді як за аналогічний період 2014-го було зафіксовано 487 випадків загорань. Продовжує зростати й кількість людських жертв вогняної стихії. Так, з початку цього року пожежі забрали життя 12 людей, серед яких двоє дітей. Минулоріч 7 пожеж мали фатальні наслідки.

Відтак закарпатські рятувальники в черговий раз нагадують громадянам правила поведінки під час  пожежі у житловому будинку чи квартирі. Насамперед слід не панікувати й повідомити про подію до служби порятунку «101», а також попередити про небезпеку сусідів. Якщо є можливість, слід спробувати загасити вогонь за допомогою підручних засобів – відра з водою чи вогнегасника. При цьому не варто відчиняти вікна й двері, адже доступ повітря підсилить вогонь.

Якщо ліквідувати загорання до прибуття пожежних підрозділів неможливо, необхідно з іншими мешканцями будинку вийти на вулицю, використовуючи для цього сходові марші або пожежні драбини між балконами. Спускатися ліфтами заборонено, адже будь-якої миті може відключитися електрика. Під час переходів через задимлені ділянки слід затримувати дихання, аби не отруїтися чадним газом. На вулиці слід зустріти пожежників і за необхідності викликати «швидку».

У ДСНС України у Закарпатській області




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp