Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рада визначила дату початку агресії з боку Росії

21 квітня 2015 р., 11:38

Депутати визнали 20 лютого 2014 початком агресії з боку РФ.Верховна Рада підтримала проект постанови №2332 "Про заяву Верховної Ради України "Про відсічі збройної агресії Російської Федерації і подолання її наслідків".


За це рішення проголосували 259 нардепів.
У документі наголошується, що вперше визначена дата початку військової агресії РФ проти України - 20 лютого 2014.
"Необхідність прийняття цієї постанови зумовлена ​​потребою офіційного визнання парламентом України як представницьким органом українського народу фактом збройної агресії Російської Федерації проти України і визначення обсягу, наслідків та вимог, пов'язаних з цим, що створить юридичну основу для пред'явлення України консолідованих претензій Російської Федерації", - йдеться в постанові.

У прийнятій заяві Верховна Рада вимагає від Російської Федерації негайно вивести всі військові формування збройних сил РФ і припинити будь-яку підтримку терористичних організацій на сході України, а також покарати винних у підготовці та здійсненні агресії проти України.

"У разі відмови Російської Федерації покарати винних Україна залишає за собою право звернутися до Міжнародного кримінального суду з клопотанням розпочати розслідування ситуації, яка була викликана збройною агресією Російської Федерації проти України і триває з 20 лютого 2014 року", - йдеться в заяві парламенту.
У заяві також підкреслюється, що у разі відмови Російської Федерації від припинення збройної агресії проти України Верховна Рада України закликає міжнародне співтовариство до посилення санкцій відносно РФ "як держави-агресора" і прискорення надання Україні розширеної фінансової допомоги та поставок зброї, враховуючи, що, протидіючи російській збройній агресії, Україна стала на захист об'єднаної демократичної Європи і всього вільного світу.


Згідно пояснювальної записки, реалізація постанови не потребує виділення додаткових коштів з Державного бюджету України.
Нагадаємо, український парламент визнав Росію країною-агресором 27 січня 2015.
# Що там у хохлів. Новий мем соцмереж


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp