Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Через свої дії закарпатський митник залишився без роботи

21 квітня 2015 р., 12:22

В Закарпатті митники самостійно виявили колегу-правопорушника

В Закарпатській митниці ДФС переконані, що ідеального нема нічого, але до ідеалу потрібно прагнути. Одним розчерком пера корупцію не побороти, а службових осіб сумлінно й чесно виконувати свої обов’язки не змусити. Проте очистити ряди від тих, хто державну службу, використовує, і за рахунок цього збагачується, необхідно швидко й ефективно. З цим погоджується більшість українського, і не тільки українського суспільства.

Нещодавно митницею, в результаті виявлених відомостей внутрішньою перевіркою, було звільнено одного з працівників, а також матеріали правопорушення до якого він був причетний направлено до прокуратури Закарпатської області.

Зокрема, під час проведення внутрішньої перевірки дотримання посадовими особами митного посту «Вилок» порядку внесення інформацій до програмно-інформаційного комплексу «Інспектор 2006», було встановлено ряд порушень з боку одного з державних інспекторів митного посту.

За результатами службового розслідування, на підставі зібраних документів та матеріалів, комісія виявила, що інспектор спочатку вносив, а потім вилучав відомості про зворотне вивезення через митний пост «Вилок» 12-ти раніше ввезених транспортних засобів. Ці його дії заподіяли державі матеріальних збитків, тобто до бюджету не було сплачено громадянами за порушення митного законодавства 34 тис. грн штрафів, а також до казни не надійшли податки у розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні транспортних засобів на митну територію України з метою вільного обігу.

За вчинення одноразового грубого порушення трудових обов'язків службовою особою органу доходів і зборів, якій присвоєно спеціальне звання, шляхом внесення до інформаційних баз даних недостовірної інформації, що призвело до заподіяння державі матеріальних збитків та дискредитації не тільки посадової особи, а й державного органу, в якому він працює державного інспектора звільнено з митниці.

Наразі, суд призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки з встановленням іспитового строку. Також, вироком суду, його позбавлено права обіймати посади пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та призначено штраф.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp