Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Ми усі робимо одну справу – боремося із злочинністю в області, тому повинні працювати максимально злагоджено» - Янко звернувся до міліціонерів

21 квітня 2015 р., 18:40

Зустрілися, аби поговорити про співпрацю...

Сьогодні, 21 квітня відбулося розширене засідання колегії прокуратури Закарпатської області, у якому взяли участь керівництво прокуратури, УСБУ, УМВС та ДФС в області.Йшлося про стан досудового розслідування і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, які розслідуються органами внутрішніх справ, служби безпеки та Державною фіскальною службою України в Закарпатській області.Прокурор області Володимир Янко зазначив, що упродовж поточного року прокуратурою області вжито організаційно-практичних заходів для забезпечення реалізації повноважень прокурорів відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України та покращення стану досудового розслідування кримінальних проваджень.

Значно вищою від середньої по державі є питома вага направлених до суду обвинувальних актів слідчими підрозділами УМВС України, СВ УСБ України в області та слідчими органів прокуратури області.Також, забезпечено достатньо високий рівень розкриття кримінальних правопорушень у кримінальних провадженнях, досудове розслідування.Більш ніж у два рази зросла кількість направлених до суду обвинувальних актів про корупційні злочини.Проте, наголосив прокурор області, вжиті заходи ще є недостатніми, а наявні проблемні питання потребують невідкладного вирішення.

Нагальним залишається питання дотримання розумних строків досудового розслідування кримінальних проваджень.Володимир Янко наполягає на переорієнтуванні роботи як прокурорів, так і органів внутрішніх справ області на розслідування та скерування до суду обвинувальних актів по тяжких та особливо тяжких злочинах. Застеріг присутніх не допускати тяганини досудового розслідування, наголосив на необхідності вчасно проводити слідчі дії для прийняття законного та обґрунтованого рішення, результати обіцяв перевірити особисто, без попередження, і робити відповідні організаційні і кадрові висновки. Також, прокурор області зосередив увагу правоохоронців на забезпеченні відшкодування збитків у кримінальних провадженнях на стадії досудового розслідування, адже це питання, за його словами потребує активізації роботи.

Прес-служба прокуратури у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp