Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті представили головного прикордонника регіону (ФОТО)

22 квітня 2015 р., 16:16

До свого нового призначення генерал-майор керував Північним та Південним регіональними управліннями

На Закарпатті відбулося представлення новопризначеного начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби Володимира Плешка за участі Голови Державної прикордонної служби України Віктора Назаренка та голови Закарпатської ОДА Василя Губаля.

Про це повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

{g}

Пан Назаренко, зазначивши, що загалом кордон України, який сягає семи тисяч кілометрів, є найдовшим в Європі, наголосив, що, враховуючи ворожу агресію, забезпечення його охорони – надважлива задача. Він повідомив: загалом під час проведення АТО у лавах Держприкордонслужби 63 службовці загинуло, більше трьохсот поранено, а десятеро вважають зниклими безвісти. Керівник служби розповів про те, як посилюють відомство для роботи в нових умовах, відтак представив керівника регіонального управління – саме того, чиї підрозділи охороняють кордон України з Угорщиною, Словаччиною, Румунією, Польщею і частково з Молдовою, і до котрого належать ділянки кордону Закарпаття. Ним призначений Володимир Плешко.

Головний прикордонник країни зазначив, що завдання – зрозумілі: охороняти державний кордон, протидіяти порушенням закону, відповідати на вимоги часу, забезпечувати належні умови для законного перетину кордону українцями та іноземцями, а також – повертати після виконання завдань в АТО своїх підлеглих живими й здоровими.

Начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби Володимир Плешко наголосив, як бачить свою діяльність. "Робота прикордонного відомства має бути прозорою, готовий дослухатися до пропозицій, зокрема стосовно роботи на пунктах перетину кордону. Запевняю: працюємо для держави і заради держави".

Керівник області, звертаючись до представників Держприкордонслужби, й також до присутніх на представлені керівників районів і міст області, наголосив: серед присутніх представників міст і районів – чимало таких, які не бачать своє життя своїх громад без прикордонників. "Від органів влади відчуваю, що вони знають, чим живе загін, а прикордонники – чим живе громада. Ми вже однією ногою в Європі і маємо доводити сусідам, що варті цього і можемо жити відповідно. Передовсім ми – українці, й прагнемо до найвищих стандартів, до європейської родини". "Наші військові, у тому числі прикордонники, довели і показали, що вміють відстоювати рубежі держави й шана їм за це. Закарпаття пишається своїми хлопцями! Пріоритет один – цілісність України, і в цьому велике сподівання і на прикордонників. Запевню - готові до співпраці!", - сказав Василь Губаль.

Маючи слово від представників органів місцевого самоврядування, міський голова Чопа Галина Цар наголосила, що має добру співпрацю з Держприкордонслужбою, що власне, і зрозуміло у найзахіднішому місті України, місті прикордонників. Вона висловила думку – від того, як іде служба на кордоні, багато в чому залежить життя краян, і побажала в першу чергу миру. Своєю чергою, керівники прикордонного відомства побажали закарпатцям та загалом українцям і гостям держави, щоби кордон був перепоною лише для порушників.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp