Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Критикувати і вболівати - завдання для "районок"

22 квітня 2015 р., 17:56

Головне, щоб не рубали "з плеча"

На зустрічі з головними редакторами державних (комунальних) видань краю – обласного "Новини Закарпаття", районних і міських газет, голова ОДА Василь Губаль розповів про пріоритети в роботі закарпатської влади й основні проекти, які на часі. Та передовсім очільник області попросив представників ЗМІ критикувати владу, водночас допомагаючи їй діяти прозоро і вирішувати проблеми закарпатців, а першу увагу звертати на простих людей, на питання, які їх турбують.

Разом з начальником управління інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю Володимиром Піпашем газетярі обговорили і тему відзначення в області 8 травня Дня пам'яті і примирення в Україні та 9 травня Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій вінці, особливості вшанування цих дат з огляду на події в державі.

Тем, порушених Василем Губалем перед газетярами, було чимало. Це і реформи у лісовій сфері та галузі охорони здоров'я, кадрові призначення, складнощі з місцевими бюджетами з огляду на фінансову децентралізацію та екологічні проблеми. Голова ОДА розповів про конкретні кроки, якими влада планує рухатися в основних сферах життя області. Керівник Закарпаття попросив медійників звертати увагу на реальні, а не декларативні справи та приділяти місце на шпальтах простим людям, тим, хто на місцях працює для того, аби змінювати стан справ в області на краще.

Відтак торкнулися теми господарювання в редакціях комунальних, передовсім, районних газет, виробничих питань. Редактори нарікали на тому, що видання змушені виживати. Голова ОДА наголосив: вважає, що преса має бути незалежною і конкурентноздатною, й країна та регіон зокрема рано чи пізно рухатимуться до роздержавлення ЗМІ. Утім, наразі в області серед засновників місцевих газет є органи влади, що передбачає відповідне фінансування, адже "з плеча" знищувати місцеву пресу недоцільно.

Водночас голова ОДА закликав "районки" бути цікавими і близькими для народу й ще раз акцентував, що жодних завдань перед журналістами не ставить, а лише просить вболівати за справи в області й висвітлювати життя Закарпаття таким, як воно є, й у свій роботі бути корисними людям – громаді Закарпаття. Василь Губаль окремо подякував журналістам за увагу до тем підтримки АТО, зокрема, волонтерського руху й загалом за патріотичний настрій.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp