Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З ужгородськими учнями міліціонери поговорили про наркотики (ФОТО)

24 квітня 2015 р., 11:01

Бесіда відбулася з учнями школи №2 у рамках профілактики вживання наркотиків серед підлітків

Профілактичний урок для учнів 8-9 класів Ужгородської ЗОШ №2 провів старший інспектор в особливо важливих справах відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС області підполковник міліції Андрій Курта.

Основною темою зустрічі була профілактика вживання підлітками наркотиків, алкогольних і тютюнових виробів. Але для початку міліцейський гість ознайомив старшокласників із їхніми правами та обов′язками, зачитавши їм Конвенцію ООН «Про права дитини».

Наступною темою розмови було забезпечення безпеки дітей. Зокрема, підполковник розповів юнакам і дівчатам, як їм слід поводитись під час виявлення підозрілих предметів і вибухонебезпечних речовин. Ні в якому разі їх не слід брати в руки чи рухати, а відразу ж слід повідомити на 102 чи в МНС.

Зацікавлення в школярів викликала й тема адміністративної та кримінальної відповідальності за скоєння правопорушень. Правоохоронець окреслив вік, з якого підліток може опинитися на лаві підсудних і за які саме злочини.

Щодо профілактики вживання підлітками наркотиків, алкогольних і тютюнових виробів, то підполковник Курта продемонстрував школярам відеоролик «Стоп наркотикам!».

Важливою для виховання підлітка є й правильна поведінка в побуті, зокрема повага до старших і своїх ровесників.

Невдовзі розпочнуться літні канікули. Діти будуть залишені батьками фактично на самих себе. Тож важливими є заходи безпеки під час перебування на водоймах, у лісі, в горах тощо, про які нагадав дітям гість у погонах.

Директор Ужгородської ЗОШ №2 Ярослав Кирлик подякував підполковникуКурті за цікавий та змістовний виступ і запросив його знову в гості.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp