Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Аби отримати довідку про доходи – подайте декларацію

7 квітня 2014 р., 11:31

Одним із видів адміністративних послуг, які надають органи доходів і зборів, є видача довідки про отримані доходи.

Підставою для видачі такої довідки є податкова декларація про доходи та майновий стан, яку підприємець подає до органу доходів і зборів за місцем податкової реєстрації. 

Оскільки для фізичних осіб – підприємців передбачено дві системи оподаткування доходів, одержаних від здійснення підприємницької діяльності, кожна з яких регулюється окремими нормами Податкового кодексу України, подання декларації про отримані доходи також має свої особливості. 

Для отримання довідки про доходи за інший, ніж квартальний (річний) звітний період, фізичній особі – підприємцю – платнику єдиного податку необхідно подати до органу доходів і зборів за місцем реєстрації декларацію з позначкою “довідково”. 

При цьому у полі “місяць” рядка 2 розділу І “Загальні відомості” декларації через тире проставляється арабськими цифрами порядковий номер першого та останнього місяця (включно), за який подається така декларація, а у полі “рік” арабськими цифрами зазначається рік. Фізичні особи – підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, для отримання довідки про доходи за відповідний період подають до органу доходів і зборів зо місцем реєстрації податкову декларацію про майновий стан і доходи за формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 11.12.2013 № 793, за інший ніж річний чи квартальний податковий звітний період з позначкою “довідково”. Зазначені декларації не є підставою для нарахування та сплати податкового зобов'язання. 

При цьому, подання вищевказаних декларацій не звільняє підприємців від обов'язку подання звітних податкових декларацій у визначені законодавством строки, на підставі яких здійснюється нарахування та сплата податкового зобов'язання. 
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp