Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Орден "За мужність" III ступеня отримав закарпатський Герой (ФОТО)

27 квітня 2015 р., 10:40

Захищав країну Віктор Сличко мужньо і віддано, але ворожа куля знесилила його...

З нашим земляком -учасником антитерористичної операції на Донбасі Віктором Сличком із Верб’яжа ми зустрілися в райдержадміністрації у кабінеті т. в. о. голови РДА О. О. Ціника, котрий всіляко підтримує і опікується захисниками-патріотами та їх сім’ями. Сюди Віктор Іванович завітав після ряду складних операцій із приємною новиною – голова Державної прикордонної служби України Віктор Олександрович Назаренко нагородив його орденом «За мужність» III ступеня.

 

Здається, ще недавно він перебував у центрі бойових дій на сході, виходив у рейди, планував з товаришами операції, виконував поставлені командуванням завдання – аж поки куля ворожого снайпера, потрепила йому в обличчя. Товаришам, справжнім побратимам, які були в той час поруч, попри дощ і темну пору все ж вдалося вистежити і полонити російського найманця, який мало не вкоротив віку нашому захисникові. Мабуть не дарма український боєць вибрав собі позивний „Щасливий”.

Куля професіонала-найманця роздробила челюсть і пораненого терміново доправили у госпіталь в Дніпропетровськ. Там військові хірурги врятували йому життя, затим лікувався у військовому госпіталі в столиці. Потребувавши складної операції за кордоном, волонтери організували поїздку для Віктора Сличка та ряду важкопоранених українців у найбільший військовий госпіталь світу в місті Бірмінген, що у Великобританії. Там англійські спеціалісти виконали четверту операцію по відновленню щелепи, пересадивши на неї фрагмент стегнової кістки. За 2 – 3 місяці, якщо буде все гаразд, можна буде вставляти й зуби, сподівається наш земляк.​

Повернувшись з лікування, Віктор Іванович потроху повертається до домашніх справ, яких йому так не вистачало протягом цього часу. Всі рідні, дружина, діти, внуки пишаються своїм героєм, якого Указом від 26 лютого 2015 р. відзначив Президент України П. Порошенко, нагородивши орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Гордиться своїм земляком і вся Воловеччина, яку Віктор Сличко захищав на сході країни, від посягань сепаратистів та російських агресорів.

О. БІГАРІЙ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp