Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Найкращий двір Ужгорода хочуть забудувати (ФОТО)

27 квітня 2015 р., 11:00

25 квітня, відбулася зустріч мешканців кварталу з депутатом міської ради Віктором Щадеєм, громадським діячем Олександром Волосянським та юристом і жителькою одного з навколишніх будинків Наталією Майстренко, аби обговорити питання протидії намірам забудов

Про це "Час Закарпаття" повідомили в газеті "Ужгород"



Понад 4000 ужгородців хочуть позбавити повноцінного двору. Ще з 2008 р. мешканці одинадцяти словацьких дев’ятиповерхівок по вул. 8 Березня, Можайського, Ген.Свободи змушені відстоювати право на прибудинкову територію та з насторожею очікувати можливих дій стосовно забудови їхнього двору.

На той час міська рада на чолі з міським головою Сергієм Ратушняком віддала середину території двору, яке включає футбольне поле і спортивний майданчик з тренажерами, в оренду на 5 років приватній фірмі «Закарпатінвестбуд» для будівництва багатоповерхового будинку. Після спроб забудовника розпочати будівельні роботи, люди просто йому цього не дали зробити, вставши на захист подвір’я. Так і не змігши нічого побудувати, в грудні 2013 року забудовник намагається продовжити собі оренду землі, але депутати міськради не проголосували за це. Відтак ділянка повернулась в користування мешканців. Однак через півтора року, у березні 2015 р., ТОВ «Закарпатінвестбуд» звернулось до суду з вимогою, щоб суд продовжив їм оренду і зобов’язав міськраду підписати договір оренди землі на новий термін – до 2019 р.

У суботу вранці, 25 квітня, відбулася зустріч мешканців кварталу з депутатом міської ради Віктором Щадеєм, громадським діячем Олександром Волосянським та юристом і жителькою одного з навколишніх будинків Наталією Майстренко, аби обговорити питання протидії намірам забудовника забудувати двір.

Мешканці будинків обурені поведінкою забудовника, оскільки вважають, що не можна зазіхати на прибудинкову територію такої кількості мешканців. «Ми багато говоримо про наше майбутнє, про дітей, а на ділі нічого не робиться – відбирають від дітей можливість бути на свіжому подвір’ї, гратися, розвиватися. Вважаю, що це вже злочинні дії. Крім того, може виникнути загроза через те, що будинки були збудовані на місці поля з болотами, тому вони можуть почати осідати. На жаль, ніхто це не враховує», – каже жителька району пані Вікторія.

«Наразі мешканці звернулися до мене, як до правозахисника, і до громадських активістів, щоб ми допомогли їм відстояти їхній двір. Ми відвідали два засідання суду, подали звернення до міськради з проханням надати витяги з протоколів з мотивацією, чому депутати на сесії і на комісіях відмовили в продовженні оренди землі, підготували і подали до суду заяву про вступ Майстренко Наталії як мешканки і юриста третьою стороною на стороні міськради без самостійних вимог, готуємо запити і витребовуємо інші документи для подачі до суду. Днями зверталися до прокуратури і вона вступає в справу на стороні людей. У цьому місці не можна ущільнювати забудову, адже люди мають змогу займатися спортом на встановлених тренажерах, прогулюватись, просто відпочити», – відзначає громадський діяч Олександр Волосянський.

Депутат міської ради Віктор Щадей на 100 % переконаний в тому, що разом з людьми їм вдасться відстояти двір. «Сьогодні ми зібралися з мешканцями, щоб обговорити ситуацію, як спільно захистити цю землю від забудови. Мова йде про найбільший і найкращий двір в Ужгороді, тому треба робити все можливе, щоб захистити цю територію. По тій кількості людей, що прийшли на збори, видно активність громади і готовність захищати своє право. Я переконаний: ніякого будівництва тут не буде!», – наголошує депутат.

У четвер, 30 квітня, о 10.00 відбудеться чергове засідання суду стосовно цього питання, в Господарському суді (вул.Коцюбинського, 2а). Збір мешканців, правозахисників, усіх небайдужих осіб перед будівлею суду о 09.40. З собою необхідно мати паспорт громадянина України або інше посвідчення особи з фотографією.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp