Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутати вивчали стан справ на комунальному підприємстві «Міжнародний аеропорт Ужгород»

27 квітня 2015 р., 16:00

На сьогоднішньому засіданні.

У понеділок, 27 квітня відбулося засідання постійної комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій (голова комісії Богдан Кинів). Серед інших розглядалося й питання фінансового стану та перспективи роботи обласного комунального підприємства «Міжнародного аеропорту Ужгород». Участь в роботі комісії взяв і перший заступник голови облради Михайло Попович.

Володимир Горинецький, директор аеропорту повідомив, що на підприємстві працюють 75 працівників. Минулоріч аеропорт заробив 3,5 млн. гривень, а витратив – більше 4 млн. Кількість рейсів у 2014 році зменшилася на 90, пасажиропотік зменшився на 1,5 тис. Станом на кінець березня на підприємстві боргували зарплату на загальну суму понад 252 тис. гривень. Лише за останні два роки з обласного бюджету аеропорт отримав 1,3 млн. гривень. На сьогоднішній день підприємство неспроможне самостійно забезпечувати утримання та розвиток інфраструктури. Цього року видатки на розвиток підприємства з обласного бюджету не виділятиметься.
Володимир Горинецький наголосив, що в аеропорту необхідно проводити заходи з енергозаощадження. 

Так, лише 300 тис. витрачено у 2014 році на оплату електроенергії. «Світлосигнальна система вже вдвічі вичерпала свій ресурс. Виникають труднощі з сертифікацією аеропорту», - зазначив директор.
Богдан Кинів зазначив, що не розуміє підхід керівництва компанії до розвитку структури. «Чому аеропорт здає в оренду деяке майно за гривню? Треба більше уваги звертати на розвиток підприємства, розробляти нові проекти, розробляти бізнес-план, залучати нових авіаперевізників», - каже голова комісії.
Депутат облради Юдіта Петеї зауважила: затрати підприємства величезні, «але якість далека від європейської.\

 Більше того, ціни на авіасполучення більші за європейські».
Михайло Качур вважає, що менеджмент підприємства має активно займатися пошуком нових перевізників. «Чи не кожну сесію виділяються кошти на аеропорт. Підприємство має зацікавити перевізників, щоби відкривалися нові рейси. Нам треба позичати позитивний досвід сусідів. Треба зробити як у Львові, і залучати «лоукостери», – зазначив депутат.
Директор департаменту ЖКГ, будівництва та інфраструктури ОДА Василь Пригара констатував: фінансовий стан підприємства невтішний « На 70% огорожа підприємства відсутня, один з радарів вийшов з ладу.

 Є проблеми із сертифікацією аеропорту. І шансів її провести, якщо її будуть проводити закордонні фахівці мінімальні», - зауважив посадовець
Михайло Попович зазначив, що загалом нині в країні непроста фінансова ситуація. «Комунальні підприємства мають приносити прибуток, а не освоювати кошти бюджету. Треба ефективно використовувати майно підприємства, шукати нові можливості для розвитку», - каже представник облради.

За пропозицією голови комісії Богдана Киніва керівництву аеропорту дали місяць для того, щоби розробити заходи з енергоефективності, розробити бізнес-план підприємства. Пропозиції аналізуватимуть на комісії та прийматимуть рішення щодо підтримки аеропорту.

Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp