Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На пункті пропуску "Тиса" намагались здійснити провокацію? (ФОТО)

28 квітня 2015 р., 19:32

У перші ж хвилини інциденту на місце прибули журналісти, хоч митники запевнили, що робота виконується звичними темпами

Сьогодні на українсько-угорському кордоні в м.Чоп виник інцидент. З двох десятків мікроавтобусів повиходили розгнівані люди й стали висловлювати претензії до працівників міліції, які працюють неподалік митниці.

{g}

Згідно з дорученням уряду, начальник УМВС Сергій Шаранич видав розпорядження щодо перевірки діяльності митних органів Закарпаття. Створено півтора десятка робочих груп з числа працівників ДАІ та ДСБЕЗ, які перевіряють роботу всіх митних переходів, здійснюють моніторинг руху вантажів, виявляють зброю та вибухівку.

Проте це нововведення не всім сподобалось…

Сьогодні неподалік пункту пропуску «Тиса» в м.Чоп стався інцидент. З близько двох десятків мікроавтобусів повиходило кілька десятків громадян, які стали висловлювати претензії до роботи міліції. Ніби саме міліціонери затримують рух вантажів на кордоні. Тут же з′явились журналісти одного з місцевих телеканалів, які стали знімати цей інцидент на відеокамеру.

Як пояснили самі люди, з появою українських правоохоронців чомусь їх стали прискіпливо перевіряти на угорському боці. Жителі Львівської та Тернопільської областей обурено скаржаться, що вже більш ніж 12 годин вони перетинають угорсько-український кордон. А раніше, кажуть, такого ніколи не було. Водночас українські прикордонники та митники цієї інформації не підтверджують і запевняють, що робота йде в звичному режимі.

УМВС України в Закарпатській області офіційно повідомляє наступне. Метою відпрацювань є перевірка діяльності саме митних органів, а не рядових громадян, які не повинні від цього страждати. На співробітників Державної служби по боротьбі з економічними злочинами покладено функцію контролю за діяльністю митних органів. В рамках отриманих службових завдань та виключно в межах наданих законом повноважень триває робота міліції з профілактики та контролю. Ця робота вже дала результат. Днями в рамках цієї спецоперації поблизу одного з митних переходів на угорській стороні виявлено та затримано вантаж із 62-х ящиків цигарок контрабандного походження.

- Ми працюємо і готові працювати прозоро та неупереджено. Жодних перепон для пересічної людини, що перетинає кордон, міліцією не створено. Проте складається враження, що така робота міліції не влаштовує певні кола осіб. Нікому не раджу штучно влаштовувати провокації та використовувати задля цього простий люд. Перевірка роботи митних органів на Закарпатті буде тривати й надалі, - запевнив очільник закарпатської міліції Сергій Шаранич.





СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp